Европа трябва да избягва гръмките изявления и противоречията и вместо

...
Европа трябва да избягва гръмките изявления и противоречията и вместо
Коментари Харесай

Италия: Стига с гръмките изявления срещу Русия, Европа има нужда от единна стратегия срещу Москва

Европа би трябвало да заобикаля " гръмките изказвания " и несъгласията и вместо това да има ясна и единна тактика във връзка с Русия и водената от Москва война в Украйна, съобщи италианският министър на защитата Гуидо Крозето, като акцентира, че Рим в никакъв случай няма да изпрати войски в зоната на спора, съобщи Ройтерс.

" Западът би трябвало да заобикаля гръмките изявления, като тези за изпращане на войски на НАТО в Украйна, в опит да наподобява по-добре ". Трябва да се заобикалят и " срещи с по двама и трима участници, когато в Европа сме 27 ", акцентира министър Крозето в изявление за римския ежедневник " Република ".

За да противодейства на " монолитна " Русия, Европа има потребност от " ясна, непротиворечива тактика и може би от това да се сплоти като коалиция ", добави министърът, заяви Българска телеграфна агенция.

Италия пое ангажимент да доставя на Киев до 2024 година военни материали и техника, в това число оръжия, от които Украйна се нуждае за военните си старания против Русия. През февруари Рим подписа 10-годишен защитителен пакт в поддръжка на Украйна, макар че детайлности за това съглашение не бяха предоставени, напомня Ройтерс.

Крозето насочи и рецензии против вчерашната среща на Германия, Франция и Полша, като съобщи, че е " непрактично " да се разделя европейската коалиция, която поддържа Украйна.

След тази среща немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че поддръжниците на Украйна ще употребяват и приходите от замразени съветски активи за закупуване на оръжие за Киев, напомня Ройтерс.

Въпреки потребността, която Украйна изпитва от повече оръжия, Крозето акцентира, че сходни решения би трябвало да се вземат на срещи на ниво НАТО и Европейски Съюз.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР