Европа трябва да диверсифицира своите енергийни доставки, каза ръководителят на

...
Европа трябва да диверсифицира своите енергийни доставки, каза ръководителят на
Коментари Харесай

Европа е зависима и трябва да диверсифицира енергийните си доставки

Европа би трябвало да диверсифицира своите енергийни доставки, сподели ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг в неделя. Междувременно Англия предизвести, че е „ доста евентуално “ Русия да приготвя навлизане в Украйна и даде знак за подготвеност да удвои военните си сили в скандинавските и балтийските страни, както и че сходни нападателни дейности ще бъдат посрещнати с незабавни наказания.

Едно от огромните терзания към напрежението по границата с Украйна е обвързвано с енергийните доставки. Около една трета от приемания от Европейския съюз газ зависи от Русия. Всяко спиране би изострило съществуваща енергийна рецесия, породена от дефицита.

Загрижени сме за енергийната обстановка в Европа, тъй като тя показва уязвимостта да си прекомерно подвластен от един снабдител на природен газ. Това е повода съдружниците от НАТО да са съгласни, че би трябвало да работим и да се съсредоточим върху диверсификацията на доставките “, сподели генералният секретар на НАТО сподели Йенс Столтенберг.

Москва струпа към 120 000 бойци покрай границата със прилежащата си страна и изиска от северноатлантическия алианс да изтегли войските и оръжията си от Източна Европа, както и да забрани на някогашната руска страна да се причисли в миналото към НАТО.

Представители на Съединени американски щати обявиха в събота, че Русия е разширила военните сили по границата с Украйна. Москва отхвърля какъвто и да е проект за навлизане, само че в неделя още веднъж подсети за основните задължения за сигурност на НАТО.

„ Ако не имат намерение да ги изпълнят, тогава би трябвало да обяснят за какво “, сподели съветският външен министър Сергей Лавров по държавната телевизия. „ Това ще бъде основен въпрос при определянето на нашите бъдещи оферти. “

НАТО сподели, че няма да се отдръпна от Източна Европа, нито да забрани присъединение на Украйна. Алиансът обаче е подготвен да разиска тематики като надзор на въоръженията и ограничения за създаване на доверие.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР