Европа трябва да даде разумни срокове за присъединяване на страните

...
Европа трябва да даде разумни срокове за присъединяване на страните
Коментари Харесай

Макрон: Европа трябва да даде разумни срокове за присъединяване на Западните Балкани


Европа би трябвало да даде рационални периоди за присъединение на страните от Западните Балкани - упоритост на френското ротационно председателство. Какво показа през днешния ден в Европейския парламент президентът Еманюел Макрон?

Парламентът стана очевидец на паметна безпощадна борба – френско-френска – евродепутати против президента Макрон - поръчка какви ще бъдат изборите за държавен глава във Франция през април.

Важното за Съюза за идващите 6 месеца – налагане на самостоятелна Европа, обвързването на правовата страна с приемане на европейски пари, основаване на „ почтена минимална работна заплата “, т.е. опит за равнене й с тази в по-богатите страни.
Снимка: EPA


А по другата значима за България тематика - Северна Македония, консултант на френския президент сподели за bTV че " се отварят порти пред разговора сред София и Скопие ".

„ Трябва да преосмислим връзките си със страните от Западните Балкани и да им дадем по явен и безапелационен метод почтена вероятност за присъединение. Не просто, с цел да попречим на опити за дестабилизация от други страни, а присъединение към нашия план освен това в рационални периоди “, съобщи Еманюел Макрон.

Енергийните запаси също са тематика на страната-председател. Припомняме ви, че Франция е водач на групата от страни, сред тях и България, които желаят нуклеарната сила да е част от средствата за реализиране на климатичните упоритости на Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР