Европа ще трябва да харчи до 41 млрд. евро годишно

...
Европа ще трябва да харчи до 41 млрд. евро годишно
Коментари Харесай

Европа трябва да заделя до 41 млрд. евро годишно за военна кибермодернизация

Европа ще би трябвало да харчи до 41 милиарда евро годишно през идващите години, с цел да модернизира военните си сили за все по-дигитализираното военно дело . Това демонстрира разбор на специалисти в региона на защитата.

Докладът на Конференцията за сигурност в Мюнхен, подсилен от консултантската компания McKinsey и основаното в Берлин Училище за ръководство " Херти ", твърди, че лъвският къс от парите ще би трябвало да бъдат изразходвани за старания за по-добро свързване на оръжейните системи . Това ще включва рационализиране на софтуера и хардуера и увеличение на честотната лента, с цел да се подсигурява, че даже в отдалечени региони войските не са отрязани от оръжейни системи, задвижвани от цифрови мрежи .

Анализът, който ще бъде оповестен през идната седмица, пресмята, че 28-те страни членки на Европейския съюз (включително Великобритания) плюс Норвегия би трябвало да влагат сред 27,2 милиарда и 40,8 милиарда евро годишно през идващите пет до седем години .

Парите би трябвало също по този начин да бъдат вложени в основаването на взаимни центрове за анализиране на данни и в наемането на повече киберексперти за отбрана на цифровата инфраструктура от офанзиви, допълват анализаторите.

" Въпреки че точните цифри са сложни за пресмятане... ние оценяваме, че сега има към 2 500 до 3 500 кибервойници в страните от Европейски Съюз ", се показва в отчета, като се отбелязва, че " това е единствено половината от размера на американското киберкомандване , макар че Европа и Съединени американски щати са изправени пред сходна среда на киберзаплаха ".

Докладът идва на фона на идния взрив на военните разноски в Европа . Страните от Европейския съюз от ден на ден са обезпокоени от военната настъпателност на Русия , а европейските съдружници от НАТО са подложени на мощен напън от американския президент Доналд Тръмп да поемат по-голям дял от разноските за защита на Стария континент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР