Европа ще преживее най-горещия ден в цялата си история до

...
Европа ще преживее най-горещия ден в цялата си история до
Коментари Харесай

Европа я очаква най-горещият ден в историята й

Европа ще преживее най-горещия ден в цялата си история до ден-два, оповестяват английските вестници. Гореща вълна удари остарелия континент и в югозападната му част се чака температурата да доближи 48 градуса до края на седмицата, показва в. " Експрес ".

Метеоролозите предсказват, че през идващите дни е допустимо да бъдат надминати рекордните за всички времена температури от 47,3 градуса за Испания и 47,4 градуса за Португалия. В 27 от 50-те провинции на Испания към този момент е разгласен " извънреден риск " от горещина, почнала още в четвъртък.

Дори в Арктика температурата на земята е с 1,6° над междинната. Полярният регион не е преживявал толкоз ненормално високи температури на въздуха и на повърхността на водата от 2000 години насам.

Необичайната жега в Германия снижи равнището на огромните реки в страната и в обезводнените сектори на десетки места се демонстрираха бомби и оръжия от Втората международна война. В провинциите Саксония и Саксония-Анхалт полицията предизвести плувците и корабния трафик да внимават по Елба. Само предходната седмица в нея са открити голям брой депа с гранати и мини от войната.

Според прогнозите у нас от през днешния ден ни чака слънчево, топло, само че не и горещо време. Очакванията са по този начин да бъде най-малко доникъде на август.
По-хладното и дъждовно време това лято е резултат от фаза на 11-годишен цикъл, в която се намира Слънцето в този момент, счита доцент Борис Комитов, началник на Центъра за безоблачен и слънчево-земен мониторинг в Стара Загора. Според него под въздействие на слънчевия най-малко, който ще бъде доближат през 2019 година, идващите няколко години ще са със студени зими и хладни и дъждовни лета, оповестява „ Дарик радио ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР