Европа ще бъде обединена в противопоставянето си на руските военни

...
Европа ще бъде обединена в противопоставянето си на руските военни
Коментари Харесай

Фон дер Лайен критикува остро Путин: Върна в Европа ужасите на войната

Европа ще бъде обединена в опълчването си на съветските военни дейности в Украйна, даде обещание председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и разкритикува остро съветския президент Владимир Путин в навечерието на Европейския ден в памет на жертвите на сталинизма и нацизма, съобщи ДПА.

" Путин върна в Европа ужасите на войната, само че и ни подсети, че мирът не може да се приема за даденост ", съобщи Фон дер Лайен.

От 2009 година Европейски Съюз отбелязва всяка година на 23 август Деня в памет на жертвите на сталинизма и нацизма, именуван още " Деня на черната панделка ", и уважава на този ден жертвите на всички тоталитарни и властнически режими.

На тази дата е и годишнината от сключването на пакта " Молотов-Рибентроп ", контракта за ненападение сред нацистка Германия и Съветския съюз, проправил пътя за немското настъпление в Полша през септември 1939 година

Европейски Съюз е единен в опълчването си на " пропагандата под съветски държавен надзор, която изопачава историята, популяризира теории на конспирацията и санкционира тези, които ѝ се опълчват ", съобщи Фон дер Лайен.

През последните години Евросъюзът наблягаше значимостта на тази дата за ориентиране на вниманието към руските закононарушения и злоупотреби в Европа, противопоставяйки се по този метод на съветския ревизионизъм.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР