Европа се прострелва в крака“ със своята стратегия за санкцииЗападните

...
Европа се прострелва в крака“ със своята стратегия за санкцииЗападните
Коментари Харесай

Daily Mail: Руската икономика укрепва и расте въпреки западните санкции

Европа се „ прострелва в крайници “ със своята тактика за наказания
Западните наказания не направиха нищо, с цел да възпрат Русия от продължение на нейната експанзия в Украйна и може даже да навредят на Англия и Европа повече, в сравнение с Москва, до момента в който Владимир Путин продължава да води война против Киев, написа.

Повече от две години откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че „ рублата ще се трансформира в отломки “ от глобите, съветската стопанска система наподобява по-устойчива с напредък на Брутният вътрешен продукт, който доближи 3,6% през 2023 година – изпреварвайки всяка страна от Г7.

Вместо това, напъните на Запада да осакати военните старания на Кремъл посредством заледяване на средства, зареждане на съветски банки от интернационалните платежни системи и преустановяване на търговията единствено подтикнаха Москва да построи по-добри връзки с други интернационалните сътрудници, в това число Китай и Иран.

Сега специалисти бият паника, предупреждавайки, че Англия и нейните европейски сътрудници единствено ще станат по-слаби пред враговете си - и по-подчинени на Съединени американски щати - в случай че глобите продължат бързо.

Говорейки извънредно за MailOnline, доктор Ксения Къркъм, експерт по икономическа война в Кралския лицей в Лондон, сподели, че Европа се „ прострелва в крайници “ със своята тактика за наказания и е тласнала Русия да „ избяга от западните механизми на надзор “ и да стане по-самостоятелна - разчитащ.

А Алън У. Кафруни, професор по интернационалните връзки в колежа Хамилтън в Съединени американски щати, твърди, че решението на Европа да прекъсне съветския импорт на нефт и газ не е нанесло нищо друго с изключение на да навреди на личните им стопански системи и да изпълни джобовете на американските корпорации – и всичко това, до момента в който Русия продължава да изнася неговите въглеводороди се намират на изток необезпокоявани.

„ Безмилостният ангажимент на Запада да накаже Русия с икономическа война към този момент продължи десетилетие.

Америка и Европейски Съюз постановиха наказания на съветски субекти още през 2014 година след анексирането на Крим, тактичност, която съгласно външното министерство на Обединеното кралство има за цел да „ възпре, разстрои и показва “ – т.е. да възпре по-нататъшната съветска експанзия, да унищожи нейните нечестиви действия и показват решимостта на Запада.

Но цялостното навлизане в Украйна от съветските сили през февруари 2022 година кристализира неуспеха на глобите като форма на въздържане, като ограниченията явно не съумяха да спрат Кремъл да продължи напред с насилствените си цели ”, написа още изданието.

„ Санкциите повлияха извънредно доста на държанието на Русия, само че не в посока на декларираните цели от страните изпращачи “, сподели доктор Къркъм.

„ Ако задачата беше да се възпре Русия, тогава глобите бяха очевидно контрапродуктивни – те просто направиха Русия по-агресивна към Запада, изключително към Съединени американски щати. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР