Европа се превръща в център на търговията с кокаин, показва

...
Европа се превръща в център на търговията с кокаин, показва
Коментари Харесай

Европа се превръща в център за трафик на кокаин, предупреждава Европол

Европа се трансформира в център на търговията с кокаин, демонстрира разбор на европейската полицейска работа Европол. Все повече кокаин се прекарва до Европа от Южна Америка и продължава пътя си по-нататък, сподели представителят на Европол Ян Оп Ген Орт за ДПА в Хага.

Рекордните количества конфискувани опиати са индикатор за увеличението на трафика. По предварителни данни през предходната година са иззети минимум 240 тона кокаин. За съпоставяне през 2020 година са били конфискувани към 214 това кокаин.

Според Европол отпред в листата са пристанищата в Белгия, Нидерландия и Испания. Престъпните банди обаче все по-често употребяват и по-малките пристанища, като това в Хамбург. Миналата година там са иззети рекордните 19,1 тона кокаин.

Колко кокаин стига до Европа е мъчно да се каже. " Предполагаме, че единствено в Колумбия годишно се създават 2000 тона кокаин ", споделя Ян Оп Ген Орт, като отбелязва, че над 60% от това количество се транспортира до Европа.

Само дребна част от опиатите остават в Европейския съюз. Според най-новия отчет за кокаина на Европол и Европейския център за мониторинг на опиатите и наркоманиите забележителната част от кокаина се трансферира от Европейски Съюз към Източна Европа, Азия и Австралия.

Говорителят на Европол сподели, че инспекциите са се нараснали, само че те не са задоволителни поради големите количества, които се доставят.

Все повече групировки желаят да вземат участие в доходоносния бизнес. Голямата конкуренция обаче води и до повече принуждение. Международната тайфа към Ридуан Таги, който понастоящем е обвиняем в Амстердам, е известна с крайното си принуждение. Твърди се, че убийството на престъпния кореспондент Петер де Врис в Амстердам предходната година е дело на бандата, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР