Европа се обявява за подкрепа на Съвместния всеобхватен план за

...
Европа се обявява за подкрепа на Съвместния всеобхватен план за
Коментари Харесай

Меркел: Европа е за дипломатическо решаване на въпроса с Иран

Европа се афишира за поддръжка на Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия, която е значима част от стабилността в района, съобщи немският канцлер Ангела Меркел.
От европейска позиция, Съвместният изчерпателен проект е детайл, към който би трябвало да се върнем, настоя Меркел. Според нея, балистичната ракетна стратегия на Иран и нейните дейности в Сирия провокират въпроси.
Канцлерът акцентира, че Европа е за дипломатическо решение на въпроса с Иран, макар следеното през последните дни напрежение в района. Деескалацията и дълготрайно решение са вероятни само в границите на политическия развой, съобщи БГНЕС.
В събота през нощта два нефтени обекта на Саудитска Арабия бяха подпалени в резултат на офанзива с дрон. Най-голямата износителка на нефт в света разгласи, че ще редуцира производството от 9,8 милиона барела на ден на 5,7 милиона барела.
Йеменски бунтовници-хусити, против които води война ръководената от Саудитска Арабия арабска коалиция, поеха отговорността за офанзивите. Според американския държавен секретар Майк Помпео, няма никакви доказателства, че офанзивата идва от Йемен и упрекна Иран за това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР