Европа се готви да регулира биткойна, а сред предложените мерки

...
Европа се готви да регулира биткойна, а сред предложените мерки
Коментари Харесай

„Блумбърг“: Европа се готви да регулира биткойна


Европа се готви да контролира биткойна, а измежду препоръчаните ограничения е възбрана за анонимна борсова търговия с криптовалутата. Френският министър на финансите Бруно льо Мер даде обещание, че ще призове сътрудниците си от страните от Г-20 дружно да контролират биткойн оборота, оповестява осведомителната организация „ Блумбърг “, представена от БГНЕС.

Италианските управляващи са подготвени да поддържат неговата самодейност, съобщи пред организацията източник от държавното управление в Рим. Британските управляващи са съгласни, че криптовалутите могат да бъдат употребявани от киберпрестъпниците, а ръководството за финансов контрол на Германия към този момент предизвести своите жители за рисковете от потреблението на криптовалути, наблягайки, че локалните превантивни ограничения са незадоволителни.

Биткойнът сътвори грижи на европейските служители, откакто парламентаристите от Евросъюза се договориха за ограничението на неговия оборот. Те не разрешиха на Европейски Съюз анонимните интервенции с криптопари на комерсиалните платформи в интернет, а също по този начин и заплащанията по дебитни карти. Сега платформите, на които се търгуват биткойните, би трябвало да разпознават потребителите – след година и половина тази норма би трябвало да бъде въведена от всички страни в Европейски Съюз.

По-рано Европейското ръководство за контрол на пазара на скъпи бумаги /ESMA/ към този момент предизвести емитентите и вложителите за огромните опасности от ICO (Initial Coin Offering – първично издаване на криптовалути). Инвеститорите рискуват, участвайки в ICO, тъй като множеството от издаванията не се контролират от законодателството, а цената на криптопарите е извънредно волатилна, прецизираха от ведомството. То предизвести емитентите на криптовалути, че законни са единствено тези ICO, които са завършени като скъпи бумаги.

За момента продавачите и купувачите на криптовалути живот си живеят в Европа. В множеството страни техният оборот не се контролира, а продажбата им не се полза с Данък добавена стойност, излиза наяве от отчет на KPMG. В Германия от 2013 година националният финансов регулатор преглежда биткойните като частни пари, които могат да се таксуват с налог върху капитала. В Русия Централната банка и Росфинмониторинг неведнъж са квалифицирали интервенциите с криптовалути като съмнителни, базирайки се на законодателството за битка с прането на пари и финансирането на тероризма, припомня KPMG. Централната банка работа върху поръчението на президента за контролиране на криптовалутите, оповестява „ Ведомости “.

Отдавна е настъпило времето криптовалутите да се контролират по прилика с останалите валути, счита сътрудникът по юридическите въпроси на платформата Bankex Станислав Сушко. Когато регулаторите тъкмо дефинират разпоредбите на световния пазар на криптовалути ще се появят повече публични играчи – банки, които в този момент се опасяват да рискуват репутацията си и да се въвличат в случки, уверен е той.

Как се контролират криптовалутите в другите страни?

Европейски Съюз: Европейската централна банка класифицира криптовалутата /по-конкретно, биткойна/ като конвертируема децентрализирана виртуална валута. Пряко контролиране отсъства и през юли 2014 година ЕЦБ предложи на европейските банки да не реализират интервенции с виртуалните валути, до момента в който не бъде открит режим на регулация. През 2017 година в Директивата на Европейски Съюз за битка с прането на пари бяха импортирани промени, ориентирани към намаляването на рисковете при потреблението на виртуални валути за прането на незаконни приходи. Провайдърите на криптовалутни сървъри и „ платформите за виртуални валути “ би трябвало да следват същите условия за идентифицирането на клиенти и следенето на подозрителни интервенции, каквито и банките, и останалите кредитни и финансови организации.

Русия: Правителството и Централната банка работят върху основаването на базов нормативно-правен акт, регулиращ юридическия статут и ред за обращение на криптовалутите.

Съединени американски щати: В Съединени американски щати съществува лимитирано правно контролиране на криптовалутите. Данъчната работа реши през 2014 година, че за задачите на федералното данъчно облагане виртуалната валута се преглежда като имущество. Към обособените типове действия, свързани с потреблението на криптовалути /например, тяхната продажба и обмяна/, се ползват условията на законодателството за банковата загадка. Операциите по издаването на криптовалути могат в обособените случаи да бъдат класифицирани като издаване на скъпи бумаги, в такива случая към процедурата по тяхното издаване се ползват същите условия, както към издаването на обичайните скъпи бумаги.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР