Европа с още санкции срещу Беларус. Разшириха забранителния списък, заради

...
Европа с още санкции срещу Беларус. Разшириха забранителния списък, заради
Коментари Харесай

Още санкционирани от Беларус: Политици, физически лица и фирми без достъп до ЕС

Европа с още наказания против Беларус. Разшириха забранителния лист, поради насилственото приземяване на самолета на „ Райън еър “ и ареста на беларуския публицист.

Санкциите удрят още 86 физически и юридически лица. Така те касаят общо 166 души и 15 компании. Сред добавените са министрите на превоза и на защитата, командващият на военновъздушните сили, съдии, прокурори, политически лица и предприемачи.

Те не могат да влизат, нито да минават пренос през европейска територия. Замразяват се и активите им.

„ Санкциите са метод да се упражни напън върху държавното управление на Беларус. А тези несъмнено ще ги наранят. Ще наранят доста тежко стопанската система на Беларус “, съобщи Жозеп Борел - висш представител на Европейски Съюз по външна политика и сигурност.

„ Ще постановяваме и наказания и на избрани области, които са от изключително значение на Беларус като импорт на калиева сол и торове, на целия енергиен бранш и на финансовите услуги “, изясни Хайко Маас - външен министър на Федерална Република Германия.

Междувременно още седем страни затвориха въздушното си пространство за авиопревозвачи от Беларус. Сред тях са страните от Западните Балкани, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР