Европа рискува да стане подвластна на Kитай и САЩ, освен

...
Европа рискува да стане подвластна на Kитай и САЩ, освен
Коментари Харесай

Макрон: За да не бъдем управлявани от САЩ и Китай

Европа рискува да стане подвластна на Kитай и Съединени американски щати, в случай че не ускори суверенитета си и не стане по-демократична, съобщи френският президент Еманюел Макрон.

В тирада, изнесена алегорично на хълма в Атина, където античните гърци са основали демокрацията преди няколко хиляди години, Макрон съобщи, че континентът е изправен пред съсипия без радикална промяна на ръководството му.

Макрон - демократичният Тръмп

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА НА VESTI.BG ОТ ПОСРЕЩАНЕТО НА СЕМЕЙСТВО МАКРОН В ЕВКСИНОГРАД

Какво желаеме ние от Макрон и за какво мъчно ще го получим

"За да не бъдем ръководени от по-големи сили като китайците и американците, имам вяра в един европейски суверенитет, който ни разрешава да се браним и да съществуваме ", сподели Макрон на хълма Пникс в подножието на Акропола.

Избраният преди четири месеца 39-годишен водач желае да се направи гигантска стъпка в европейското съдействие, която в стопански проект да даде на еврозоната неин личен бюджет, финансов министър и парламент.

Макрон счита, че по-демократични институции ще оказват помощ да се реагира на популистката вълна, която издига крайнодесни водачи като Марин Льо Пен и подхрани акцията за "Брекзит " във Англия.

Той разгласи, че ще разкрие пътна карта за Европейския съюз след няколко седмици, след парламентарните избори в Германия на 24 септември.

Френският президент прикани европейските водачи да се контракти до края на годината формат на обществени диспути през първата половина на 2018 година, на които жителите да покажат своите визии за Европейски Съюз.

"Не желая един нов европейски контракт да се разисква на закрити врата, в коридорите на Брюксел, Берлин или Париж ", съобщи Макрон.

Тези диспути, или "демократични конвенции ", които той предлага, би трябвало да оказват помощ да се положат основите за развиването на Европа за идващите 10-15 години.

Държавният глава на Франция съобщи, че поддържа концепцията 78-те места на Англия в Европейския парламент да се дадат на общи представители на Европейски Съюз, които да се изберат от всички жители на съюза след "Брекзит ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР