Европа рискува да стане подвластна на Китай и Съединените американски

...
Европа рискува да стане подвластна на Китай и Съединените американски
Коментари Харесай

Макрон: Европа я чака разруха, ако не се реформира

Европа рискува да стане подвластна на Китай и Съединените американски щати, в случай че не бъде по-суверенна и демократична, съобщи френският президент Еманюел Макрон, представен от „ Ройтерс “.

В тирада, изнесена алегорично на хълма в Атина, където античните гърци са основали демокрацията преди няколко хиляди години, Макрон съобщи, че континентът е изправен пред съсипия без радикална промяна на ръководството му.

„ За да не бъдем ръководени от по-големи сили като китайците и американците, имам вяра в един европейски суверенитет, който ни разрешава да се браним и да съществуваме ", сподели президентът на хълма Пникс под Акропола.

Френският президент иск да се направи гигантска стъпка в европейското съдействие, която в стопански проект да даде на еврозоната личен бюджет, финансов министър и парламент.

Макрон съобщи, че едни по-демократични институции ще оказват помощ да се реагира на настроенията, която издигнаха крайнодесни водачи като Марин льо Пен, която беше победена на балотажа във Франция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР