Европа рискува да изостане от останалите региони в пускането на

...
Европа рискува да изостане от останалите региони в пускането на
Коментари Харесай

Лошият инвестиционен климат спъва развитието на 5G в Европа, а не сигурността

Европа рискува да изостане от останалите райони в стартирането на 5G мобилни услуги заради тежкото регулаторно задължение и слабите вложения, а не заради загрижеността за сигурността на мрежите, споделя изпълнителният шеф на Ericsson Бьорж Екхолм, представен от Reuters.

Високите такси за радиочестотния набор, регулаторната неустановеност и неналичието на вложения са по-належащи проблеми, споделя Екхолм, като се базира на апелите на Съединени американски щати да забранят китайските мрежови снабдители поради терзания за националната сигурност.

" Този проблем е надалеч по-свързан с привлекателността на вложението в 5G, " споделя Екхолм на конференция на Mobile World Congress, главната годишна среща на телекомуникационната промишленост.

Екхолм не взима позиция по апелите на Съединени американски щати към съдружниците да забранят Huawei Technologies, водача на международния пазар на мрежи, поради опасенията, че компанията е прекомерно покрай китайското държавно управление и оборудването му може да се употребява за кибершпионаж.

" Страните в действителност са тези,които би трябвало да решат по какъв начин да ръководят своята политика за национална сигурност ", споделя Екхолм, добавяйки, че това е обезпокоително за клиентите: " Разбира се, сегашната неустановеност им въздейства ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР