Европа продължава да се изумява от статистиката на Беларус по

...
Европа продължава да се изумява от статистиката на Беларус по
Коментари Харесай

Защо Беларус е в топ 3 на най-незасегнатите от вируса страни в Европа

Европа продължава да се изумява от статистиката на Беларус във връзка с болестта с ковид. Бившата руска република е една от най-слабо засегнатите от пандемията страни на континента. Към момента инфектираните там са 86, като няма към момента умряли, а възобновените са 29 .
Всъщност, на Стария континент има единствено 3 страни, които към този миг са по-слабо наранени от световния проблем - Грузия (73), Черна гора (52) и Ватикана (4).
Освен това Беларус е единствената страна в Европа, в която към момента се играе футбол, освен това с почитатели по трибуните.
Причината в страната да няма суматоха и съвсем всичко да действа обикновено изясни президентът ѝ Александър Лукашенко.
" Ние работим и при най-малкото съмнение . Ако човек е бил някъде, ревизираме него и цялото му обграждане, с което е контактувал напоследък. Това е, което не се правеше в Италия. Там не се работеше на първо-второ равнище. Едва когато човек се разболее, когато има тежки клинични прояви, тогава стартират да го лекуват. Разбира се, отсам идва огромната смъртност ", съобщи Лукашенко, представен от interfax.by.
Беларус разкритикува " психозата " към ковид
Държавният глава на страната съпостави ковид със сезонна зараза. " Тази зараза постоянно е била при нас напролет, въпреки и не тази, а друга. След като опазихме опазването на здравето си да не рухне от руските времена, съумяваме да се противопоставим и на това. Но никога не би трябвало да се отпускаме ", добави той.
Според " РКБ-Украйна ", при открити 86 инфектирани в Беларус, единствено до 20 март страната е направила повече от 19 000 проби. Въпреки че не стопират живота от нормалното му русло, в страната въпреки всичко са взели някакви ограничения против болестта.
С появяването на първите пациенти графикът на работа на поликлиниките се е трансформирал за усъвършенстване на потоците и попречване на опашки . Пациентите с температура биват отвеждани през обособен вход. Възрастни и жители с хронични заболявания ще бъдат обслужвани у дома .
Освен това, границите не са затворени, само че от 23 март се промени графикът на обществения превоз. Маршрутите са съкратени. В предприятията режимът е засилен, площите се третират с дезинфектанти, а всеобщото скупчване на хора се предотвратява.
И не на последно място, в Беларус няма карантина . Това е по този начин, тъй като се упражнява сериозен граничен надзор. Всеки, който кашля или киха, бива проверяван. А най-хубавата предварителна защита, съгласно Лукашенко, е дейната работа.
" Особено в този момент в селата. Хубаво е да гледате по малкия екран по какъв начин хората работят с трактори, никой не приказва за вируса. Там тракторът лекува всичко, полето лекува всички. Водката също бори вируса, само че не по време на работа ", поучава президентът.

Можете да следите случаите на ковид в България и по света в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР