Европа продължава да се бори с пандемията от . Новото

...
Европа продължава да се бори с пандемията от . Новото
Коментари Харесай

ЕК прогнозира увеличение на БВП на България с 2.7% и 1.7% инфлация през 2021 г.

Европа продължава да се бори с пандемията от. Новото повишаване на броя на случаите, дружно с появяването на нови, по-заразни варианти на ковид, принуди доста страни членки още веднъж да вкарат или да затегнат противоепидемичните ограничения. В същото време стартирането на стратегиите за имунизация в целия Европейски Съюз дава учредения за внимателен оптимизъм.
В зимната от 2021 година се планува стопанската система на Европейски Съюз да нарасне с 3,7 % през 2021 година и с 3,9 % през 2022 година По отношение на България прогнозата е за нарастване на действителния Брутният вътрешен продукт с 2.7% през 2021 година и с 4.9% през 2022 година, осведомиха от Европейската комисия.
 Европейска комисия: 1,5% от популацията на Европейския съюз към този момент е имунизирано Европейска комисия: 1,5% от популацията на Европейския съюз към този момент е имунизирано
Около 1,5% от популацията на Европейския съюз към този момент е имунизирано против ковид в границите на месец и половина, макар че равнищата на...
Икономическото влияние на пандемията остава неравномерно в обособените страни членки и се предвижда, че и темповете на възобновяване също ще се разграничават доста.
Прогнозната инфлация за еврозоната и Европейски Съюз за 2021 година леко се увеличи спрямо прогнозата от есента, само че като цяло се чака да остане ниска. За България предстоящата инфлация е 1.7% през 2021г. и 1.8% през 2022 година
Рисковете, свързани с прогнозата, са по-балансирани от есента насам, макар че остават огромни. Те са свързани основно с развиването на пандемията и с триумфа на акциите за имунизация. Положителните опасности са свързани с опцията процесът на имунизация да докара до по-бързо от предстоящото облекчение на противоепидемичните ограничения и затова до по-ранно и по-силно възобновяване.
Що се отнася до негативните опасности, пандемията може да се окаже по-устойчива или по-тежка в кратковременен проект спрямо допускането в прогнозата или осъществяването на стратегиите за имунизация може да се забави. Това може да докара до закъснение в облекчаването на противоепидемичните ограничения, което от своя страна би се отразило на развиването във времето и на силата на предстоящото възобновяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР