Европа прие сериозно идеите на Зеленски и някои от балтийските

...
Европа прие сериозно идеите на Зеленски и някои от балтийските
Коментари Харесай

От омраза към Русия Европа може да предаде основните си ценности

Европа одобри съществено концепциите на Зеленски и някои от балтийските страни за цялостна възбрана на съветски жители да влизат в страните от Европейски Съюз. Европейският съюз се оказа разграничен на два лагера по този въпрос и взетото в следствие решение ще бъде доста показателно. Всъщност Европейски Съюз е на ръба да изостави най-свещените европейски полезности, за които е основан.

„ Да можеш да посетиш Европа е привилегия, а не главно човешко право. “ Това не е фраза от “Моята Борба” или други творби на известни нацисти, а гледната точка на естонския министър председател Кая Калас. По този метод министър-председателят поддържа украинския президент Владимир Зеленски, който в изявление за американския “Вашингтон Пост” прикани Запада да накаже групово всички руснаци за спецоперацията в Украйна, в това число с унищожаване на издаването на туристически визи за тях.

И в случай че някой счита, че единствено маргиналите се придържат към тази позиция, тогава вярата им беше разсеяна в Берлин. Германският представител Щефен Хебершрайт сподели, че планът за възбрана на издаването на шенгенски визи на руснаци " е въведен от някои страни в Европейски Съюз и затова е на дневен ред ", и даде да се разбере, че има разнообразни гледни точки по този въпрос в границите на немското държавно управление.

Германското външно министерство изясни, че предлагането ще бъде разисквано и на срещата на върха на външните министри на страните членки на Европейски Съюз в Прага. И това е нужна процедура, защото, както означават в Европейската комисия, Визовият кодекс на Европейски Съюз не планува процедура за възбрана на издаването на краткосрочни туристически визи за която и да е страна. Това значи, че единственият метод да се вкара е да се вземе съответното решение на срещата на Европейския съюз.

И на него евентуално ще се сблъскат две групи страни. Групи, разграничени освен и не толкоз от отношението си към Русия, а от отношението си към самия план за европейска интеграция.

Европейците са в първата група. Тези, които считат, че европейската интеграция би трябвало да се реализира въз основата на европейски, както и на съществени човешки полезности, част от които е правото на хората на свободно придвижване. Тези, които помнят, че свободното придвижване на хора (както и артикули, услуги и капитали) е основа за образуването на всеки обединен пазар. И изобщо главната полезност за Европа.

Да, Русия не е част от единния европейски пазар, само че съгласно редица европейци Москва би трябвало да бъде привлечена в културната, политическата и икономическата сфера на въздействие на Европа. За да я управляват – или най-малко да печелят от нея. „ В последна сметка съветските вложения, туристите и енергийни носители са кръвта, която храни европейското тяло. И в случай че този организъм бъде изключен от доставките на външни запаси, тогава нито катарци, нито азиатци, нито американци няма да спасят европейската стопанска система от цялостно заличаване “, изяснява Алексей Мухин, общоприет шеф на Центъра за политическа информация.

Възможно е да се притегли в личния хайлайф посредством основаването в съветското гражданско общество – най-вече измежду междинната класа – на пласт от проевропейски настроени хора. Тези, които почиват в Европа, купуват европейски неща, мислят в европейски категории. Към това беше ориентирана цялата " мека мощ " на Европейски Съюз в Русия, започвайки от 90-те години.

Сега обаче против този лагер се опълчва друга група, състояща се най-вече от " младоевропейци ". Истинските европейски полезности са им непознати. Принципите на наднационална културна интеграция с някакви права за " унтерменша " са непознати. Страните от Източна Европа, за разлика от западните, през 90-те години на предишния век се развиват и образуват въз основата на правилата на етническия шовинизъм и в този момент се пробват да пренесат този етнически фактор в целия Европейски съюз.

В резултат национализмът, „ глобализиран” през призмата на европейската еднаквост, в тези странисе трансформира в добре познатия европейски нацизъм В концепцията, че самото право да посетят Европейския е привилегия за тези " унтерменш ".

И изключително за руснаците. В разбирането на редица източноевропейски елити руснаците не са просто проблематични съседи, не просто „ чужденци “ или даже варвари, а напряко подчовеци. Следователно балтийците, поляците и други като тях бяха не за интеграция, а за изолираност на Русия. И основаването на нова желязна завеса, концепцията за прекъсване на издаването на визи изцяло се вписва в тази идея.

„ Те не просто зачертават историята на интернационалните връзки и правилата на ОССЕ. Уви, те са на крачка от нацистката идея за специфични географски зони за нации и страни, които не ги устройват. Възниква въпросът за кого говорите, господа? Няма ли у дома кой да ви сложи на мястото ви и да ви вразуми?”, разяснява заместник-министърът на външните работи на Русия Григорий Карасин.

Здравият разсъдък съгласно „ свръхчовеците “ е да се употребява актуалният руско-европейски спор за налагане на „ концепцията за изолацията на Русия “ на цяла Европа – в това число и интеграторите от условната първа група. По-специално изолираност посредством възбрана за издаване на визи. „ Изолаторите “ се пробват да потвърдят, че проевропейската част от руснаците, отгледана от условните интегратори, би трябвало да бъде сплашена и употребена за свои цели.

„ От всички страни се вършат опити Русия да бъде демотивирана, деморализирана – и това е сложен резултат. Задачата е да изведат съветското гражданско общество от зоната на комфорт, с цел да може да създадат нещо с управляващите и със специфичната военна интервенция. В последна сметка, с цел да бъде насила съветското управление да отстъпи, е належащо да се демотивира тила ”, споделя Алексей Мухин.

В същото време „ изолаторите “ или не схващат, че както вярно означи Григорий Карасин, всички тези нацистки подходи „ генерират усеща на отменяне, в случай че не и ненавист “, или схващат – и по-късно трансформират аргумента от „ заплашване “ “ към “наказване ". Един тип - всички руснаци към момента поддържат Путин, те са безнадеждни, тъй че би трябвало да бъдат изолирани. Както сподели Владимир Зеленски, „ те би трябвало да живеят в собствен личен свят, до момента в който не трансформират философията си “.

И въпросът в този момент е чия позиция ще надделее на срещата в Прага. И отговорът на този въпрос не дефинира ориста на Русия (която, в случай че не друго, може и без Шенген), а ориста на Европейския съюз, който в този момент минава през рискова промяна.

„ Тъй като способността на Европа да въздейства на международната политика и стопанска система се свива, провинциализацията на нейното лично държание се оказа навременна. Дори страни, чиято цяла история на пръв взор е протестирала против вземането на решения на интелектуалното равнище на селското самоуправление на източноевропейския хинтерланд, не са подминати от тази промяна “, споделя Тимофей Бордачев, програмен шеф на Валдайския клуб.

Така че Европа би трябвало да реши по какъв начин се вижда в бъдеще. Ще остане ли най-успешният интеграционен план в света или ще потъне до равнището на селска конкуренция на редица източноевропейски елити?

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР