Европа премина прага от 75 милиона случая на коронавирусна зараза

...
Европа премина прага от 75 милиона случая на коронавирусна зараза
Коментари Харесай

Европа премина прага от 75 млн. случая на коронавирус

Европа мина прага от 75 милиона случая на коронавирусна болест от началото на пандемията, съобщи Ройтерс. Сега в 15 европейски страни има и доказани случаи на разновидността Омикрон. Но и преди откриването на Омикрон Европа си беше епицентърът на пандемията.

Източна Европа има 33 процентен дял от обявените случаи на болест и към 53 % от общия брой на смъртните случаи в Европа.

Досега Обединеното кралство е с максимален брой случаи на болест на континента, следвано от Русия, Франция и Германия, съобщи Българска телеграфна агенция.

През втората половина на актуалната година темпото на разпространяването на болестта се е ускорило в Европа по отношение на първата половина на годината. Само за 136 дни Европа е минала от 50 милиона случая на болест на 75 милиона случая на болест. Преди това й бяха нужни 194 дни, с цел да набъбнат случаите от 25 милиона на 50 милиона, а първите 25 милиона бяха насъбрани за 350 дни.

За да се оправят с увеличението на случаите на болест, някои европейски страни още веднъж вкараха ограничавания на дейностите, а Австрия вкара и цялостен локдаун. Нидерландия разгласи непълен локдаун. Рестрикции за неимунизираните бяха въведени в Германия, Словакия и Чехия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР