Европа потвърждава - свръхпечалбите на производителите на електроенергия ще се

...
Европа потвърждава - свръхпечалбите на производителите на електроенергия ще се
Коментари Харесай

Годишната реч на Урсула фон дер Лайен: Кои бяха акцентите?


Европа удостоверява - свръхпечалбите на производителите на електрическа енергия ще се преразпределят към най-нуждаещите се консуматори, а цената на газа би трябвало да бъде разграничена от тази на електрическата енергия.

Това са част от акцентите в годишната тирада на ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

Пред специфичния посетител в Европейския парламент – първата дама Украйна Олена Зеленска, тя съобщи: „ Авторитаризмът се изправи против нашата народна власт, само че Путин ще загуби, а Украйна и Европа ще завоюват “.

Тежките европейски наказания против Русия са ефикасни и те ще продължат да съществуват, а по най-горещите енергийни тематики Урсула фон дер Лайен съобщи, че не е допустимо елементарните консуматори сега да се нуждаят незабавно от помощ, а производители на електрическа енергия да се радват на неподозирани свръхпечалби.

„ Ние предлагаме таван на приходите на сдруженията с ниски разноски, произвеждащи електрическа енергия. В нашето предложение са включени компании, произвеждащи електричество от изкопаеми горива, които би трябвало да дадат своя спешен принос. Нашето предложение ще събере повече от 140 милиарда евро за страните членки, с цел да се смекчи ударът непосредствено. Всичко това са изключителни и краткотрайни ограничения, върху които работим, в това число и таван на цената на газа “, сподели ръководителят на Еврокомисията.

В днешната тирада не се приказва за военни доставки към Украйна от страна на Европа, само че финансовата поддръжка от страна на Европа към Украйна остава безусловна.

Накрая пристигна и послание към Западните Балкани: „ Украйна, Грузия и Молдова – без вас нашият съюз остава недовършен. “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР