Европа потъва в нищета. Забелязвате ли? Някой да ви го

...
Европа потъва в нищета. Забелязвате ли? Някой да ви го
Коментари Харесай

Европа се разпада пред очите ни

Европа потъва в мизерия.

Забелязвате ли?

Някой да ви го е споменавал?

Най-напредналият континент на света – там, където породи западната цивилизация, хората доста обедняват и всичко става доста бързо. Само преди година Европа бе една модерна територия. Огромното болшинство европейци се отопляваха с природен газ. Само 6% от германците се отопляваха с дърва през предходната година.

Днес всичко това трагично се промени. Търсенето на дърва в Германия бързо набъбна, само че нужните количества дърва не доближават. Няма по какъв начин да си купите дърва. И обезверените германци стартират да секат дърветата към къщите си. Изсичат горите, както техните предшественици, с цел да се отопляват.

В Полша фамилиите непрекъснато се редят на опашки за въглища. И това не е през 1910 година, а в този момент. Опашки от коли чакат пред въгледобивните мини, с вяра да си набират топливо.

Френското държавно управление разгласи, че вкарва енергиен режим тази зима. А единствено преди дни Франция произвеждаше толкоз сила, че бе чист експортьор. Но тази зима хората във Франция няма да имат задоволително топлота.

В Обединеното кралство 70% от всички заведения за хранене се затварят. Защо? Защото когато пристигна зимата няма да могат да заплащат сметките си за сила.

Това се случва на всички места в Европа. Защо се случва? Отговорът е обикновен: няма задоволително сила в Европа. Евтината сила е витално значима. Тя е ключът към естественото общество. Към благополучието, сигурността, дълголетието – към всичко. Но всичко това идва от евтината сила. А Европа към този момент няма достъп до нея.



В резултат, нещата бързо стартират да излизат от надзор. Всички са жертва на тази политика. Но на управляващите не им пука, тъй като считат, че ще избегнат следствията от личните си безобразия. Когато френският президент изяснява, че времето на благополучието е минало, той не приказва за себе си. Той ще продължи щедро да се къпе. Макрон и другите глобалисти си мислят, че постоянно ще бъдат богати и предпазени.

Това, което се промени е, че всички, които са способни да мислят осъзнаха, че ги лъжат. Властите ги лъжат и популацията на Европа към този момент осъзнава това. Когато всички схванат това, ще стартират да се случват доста неща. Статуквото ще се разпадне. Фабриките ще банкрутират. Безработицата ще пораства. Доходите на хората ще  секнат.

Симптомите към този момент са налице: спестяванията на хората бързо и трагично се топят. Когато цената за отопление в жилищата им скочи със стотици проценти единствено за една година хората се трансформират в нещо друго. Поведението им внезапно се трансформира.

Вече не мислите да си купите нов айфон или да напазарувате качествени артикули. Дори чашка капучино от автомат. Цялата стопанска система, учредена на потреблението, просто стопира. И повода не е в търсенето, а в секналите доставки. А коренът на казуса е във войната в Украйна. Заради тази война Западът няма задоволително сила, с цел да поддържа стопанската система си и публичните си отговорности.

Европа се включи в тази война, налагайки наказания и знаейки, че те ще доведат до енергиен недостиг. Властите доста добре знаеха какво вършат. Вижте какво сподели ръководителя на Европейската комисия през май: „ Нека бъдем наясно, няма да е елементарно. Някои страни-членки са мощно подвластни от съветския нефт. Но ние просто би трябвало да създадем това. Затова през днешния ден предлагаме цялостна възбрана на съветския нефт в Европа. “

Наистина ли? Вие ли ще живеете при 9 градуса? Вие ли ще ходите пешком на работа? Разбира се, че не. Вие ще имате всичко, което поискате до края на дните си. Но както оповестява Урсула, ние, елементарните хора просто би трябвало да го създадем. И не е единствено силата, доставките бяха спрени в следствие от тези наказания.

В Брюксел Джо Байдън предизвести, че ще има дефицит на храна. Помните ли? „ Що се отнася до бъдещето, ще има дефицит на храна, да, иде тирада за това. И-и-и, да, ще има дефицит на храна. “

А от нас се желае да влезем в опаковката на „ свободата “. Да продължаваме да изливаме милиарди в джобовете на украинските олигарси. Защото по този начин трябвало. Трябвало да предизвикваме болежка на Русия. Това било наш честен дълг.

Успяха ли тези наказания да наранят Русия? В Европа предизвикаха недостиг на сила и храна. Но на Русия – нищо. В момента Русия се чуди какво да прави с силата, която я има, само че не я продава. Русия има толкоз доста газ, че го гори във въздуха.

Достигнали сме стадия в нашето общество, в който върховете и техните прислужници – медиите, толкоз са се откъснали от потребностите на хората, толкоз са незаинтересовани от проблемите на жителите, че в обществото настъпват взривоопасни процеси и ние ускорено се движим в тази посока.

Все още може да оправим нещата. Решението, с което може да избегнем злополуката е доста просто: би трябвало да сложим завършек на войната в Украйна. Енергийните доставки за Европа да се възстановят. Световната стопанска система да се избави. Включително нашата – американската.

Прави ли това Джо Байдън? Или някой от безумните водачи на Запад като Борис Джонсън? Не, те вършат тъкмо противоположното. Продължават да изсипват милиарди от умиращите им стопански системи в джобовете на олигарсите в Украйна.

Спечелихме ли войната? Докарахме ли Владимир Путин до фалит, както ни уверяваше Джо Байдън?

Рублата бележи най-хубавите си равнища от седем години. Русия чудесно се оправя. А Европа не се оправя. Въобще не се оправя.

А Джо Байдън упорства за цялостна, тотална капитулация на Русия. Не е ли неуместно. Всеки разумен човек схваща, че Владимир Путин не губи, а печели войната. А Джо Байдън знае това, само че споделя: „ Ние няма да спрем окато Русия не капитулира. “

Това не е просто несръчност. Това е полуда.

Превод: доктор Радко Ханджиев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР