Европа, по-специално Германия, ще се сблъсква с все по-чести наводнения

...
Европа, по-специално Германия, ще се сблъсква с все по-чести наводнения
Коментари Харесай

Германски експерт прогнозира все по-чести наводнения в Европа

Европа, по-специално Германия, ще се сблъсква с все по-чести наводнения през идващите години. Това сподели доктор Стефани Хензел, теоретичен координатор на Германската метеорологична работа и член на експертната мрежа на Федералното министерство на превоза и цифровата инфраструктура (BMVI) в региона на въздействието на климатичните промени и акомодацията, осведоми РИА Новости.

По думите й това може да докара до многочислени проблеми за транспортната система и до повреди поради вредите по пътищата. „ Като цяло през идващите 30 години ще ставаме все по-често очевидци на такива феномени, като неочакваните опустошителни наводнения от предишното лято в Западна Германия “, уточни тя.
Първата от 10 година снежна стихия се стовари върху Нидерландия
Нидерландия бе покрита с бяла завивка от първата огромна снежна стихия, която връхлита страната от 10 години, нарушавайки железопътния и...

Експертът също по този начин отбелязва и по-дългия вегетационен интервал на растенията в края на лятото и през есента, което също се дължи на климатичните промени. Заради стоплянето „ дърветата остават зелени до по-късно през есента и вятърът им влияе по-силно “, вследствие на това те по-често падат върху пътищата, затруднявайки по този метод пътното придвижване “, изяснява Хензел.

Сега немските управляващи изследват вероятните стъпки, които да разрешат на транспортната система да се оправи с рисковите климатични феномени, прибавя тя.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР