Европа - по пътя към дигитално бъдеще“ – това е

...
Европа - по пътя към дигитално бъдеще“ – това е
Коментари Харесай

Гергана Паси: Няма реална подготовка за промените в обществената сфера, които настъпват заради интернет


" Европа - по пътя към цифрово бъдеще “ – това е тематиката на обществената лекция с спорен панел, която през днешния ден ще се организира в Софийския университет с присъединяване на президента Румен Радев и президента на Швейцария Дорис Лойтхард . Съорганизатор на тази полемика е " ПанЕвропа “.

Няма действителна подготовка за измененията в публичната сфера, които настъпват поради интернет. Това акцентира в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " Гергана Паси от " ПанЕвропа ":

Не си даваме ясна визия за смяната, с която интернет настава във всички обществени сфери. Цифровите умения, метода, по който хората от разнообразни обществени групи и възрасти боравят с технологиите са доста значима първа стъпка към тяхното асимилиране, към поемането на максимума благоприятни условия, тъй като същинският смисъл на технологията е тогава, когато тя може да направи живота ни по-добър, по-забавен, по-дълъг, по-достоен. Това е същността на този диалог, а не технологията, поради самата нея. Все още в България има един много висок % от хора, които въобще не са стъпвали в интернет. Това е по-възрастното население, само че технологиите не са просто метод да получим по-качествено обучение, опазване на здравето, да стигнем бързо до информация. Технологиите са метод да имаме един доста по-приятен и заслужен живот и на остарели години. Нашите родители да имат опцията, даже когато са принудени да прекарват повече време у дома, да не са откъснати от външния живот, да имат връзка с лекаря си, с внуците си и така нататък За това тази тематика е значима, без значение дали приказваме за уменията на младото или на по-възрастното потомство. В това отношение България в действителност е дебитор. Много е значимо към този момент да стартираме да мислим в категорията на политики, освен на говорене.

Цялото изявление с Гергана Паси можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР