Европа - по-близо до младите. В името на тази идея

...
Европа - по-близо до младите. В името на тази идея
Коментари Харесай

Мария Габриел: Младите имат силата да променят Европа

Европа - по-близо до младите. В името на тази концепция българският еврокомисар Мария Габриел се срещна с възпитаници от столични учебни заведения.Срещата се осъществя от фондация " Етнопалитра " в партньорство със Столичната община. А задачата ѝ е да убеди младежите, че точно те имат силата да трансформират това, което не им харесва в Европа.

Европа към този момент има своето доказателство, че да си възпитаник не значи да си безпомощен. Името на това доказателство е Грета Тунберг - 16-годишното момиче от Швеция, което поведе митинг против рецесията в климата.

Грета Тунберг: Ние, младежите, не сме провокирали рецесията. Току що сме се родили на този свят и внезапно се изправяме пред рецесия, с която би трябвало да живеем през целия си живот. Нашите деца и внуци също. Няма да позволим да се случи и по тази причина протестираме.
Леко увещание, че бъдещето на Европа е в ръцете на младите. С тази мисъл се организира и срещата сред българския еврокомисар Мария Габриел и възпитаници от столични учебни заведения. Целта на тази среща беше да подсети още по-ясно, че младите гласове могат да трансформират Европейския съюз.

Мария Габриел, еврокомисар по цифрови технологии и цифрово общество: Българските младежи имат роля в неговото оформяне тук и в този момент.
Тази среща беше и самопризнание, че неизбежната цифровизация носи своите рискове.

Леонардо Димитров, възпитаник в 30-то СУ " Братя Миладинови ": Интернет не е толкоз безвредно място, колкото всички си мислим. Насилието, което е на всички места - това е един доста сериозен проблем.
Който има единствено едно решение.

Мария Габриел, еврокомисар по цифрови технологии и цифрово общество: Нашите полезности офлайн да бъдат и полезности онлайн.
Едва тогава Европа ще може да бъде променяна от младежите.

А цифровизацията може да помогне. За да покаже, че новото потомство вижда и по-далеч от телефона си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР