Европа отново е победител в Лейвър Къп, Федерер и Зверев

...
Европа отново е победител в Лейвър Къп, Федерер и Зверев
Коментари Харесай

Европа отново е победител в Лейвър Къп, Федерер и Зверев донесоха успеха на Стария континент

Европа още веднъж е победител в Лейвър Къп, Федерер и Зверев донесоха триумфа на Стария континент
Отборът на Европа за втора поредна година завоюва отборното състезание Лейвър Къп, откакто победи Света с 13-8 в зала „ Юнайтед Сентър “ в Чикаго.

Възпитаниците на Бьорн Борг трябваше да се потрудят доста крепко, с цел да стигнат до трофея, като в първия мач за деня Роджър Федерер и Александър Зверев изпуснаха два мачбола против Джак Сок и Джон Иснър, преди американците да се наложат в дългия тайбрек за крайното 4-6, 7-6(3), 11-9. С този триумф тимът на Света за първи път поведе в резултата, излизайки напред с 8-7 преди заключителните три мача на сингъл.

Във втория мач Федерер и Иснър се изправиха един против различен на сингъл, като предстоящо не се стигна до нито един пробив в дуела. Американецът се наложи в първия тайбрек на 5, след което изпусна три мачбола във втория сет, а Федерер бе безмилостен в дългия тайбрек и в последна сметка завоюва с 6-7(5), 7-6(8), 10-7, с цел да приближи своя тим на една победа от крайния триумф.

В идната среща на корта излязоха Александър Зверев и Кевин Андерсън, който предния ден бе победил Новак Джокович в три сета. Андерсън стартира решително и взе първия сет след тайбрек, само че се пропука в края на втората част, която германецът завоюва със 7-5. В дългия тайбрек финалистът от Уимбълдън поведе със 7-5, само че Зверев откри сили да вземе пет следващи точки и да затвори мача, донасяйки крайния триумф за Европа.

По този метод не се стигна до заключителна борба сред Новак Джокович и Ник Кирьос, а крайният резултат бе 13-8 в интерес на Европа. Следващото издание на Лейвър Къп ще се организира в Женева, а капитани на двата отбора още веднъж ще бъдат Бьорн Борг и Джон Макенроу. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР