Европа отделя 2 млн. евро за допълнителни изследвания и изготвяне

...
Европа отделя 2 млн. евро за допълнителни изследвания и изготвяне
Коментари Харесай

ЕС дава 2 млн. евро за мерки срещу двойния стандарт на храните

Европа отделя 2 млн. евро за спомагателни проучвания и правене на методология за сравнителни разбори, с цел да бори двойния стандарт на храните. 

Европейска комисия предлага тези средства да се употребяват за определяне на двоен стандарт на храните. Половината ще отиде в европейския Съвместен проучвателен център за създаване на методика, с която да се подобрят сравнителните проучвания на храни, с цел да може въпросът за двоен стандарт на храните да бъде обсъждан на солидна научна основа, която да е идентична за всички, обясниха от Европейска комисия. 

Останалата част от средствата ще отиде за спомагателни проучвания и изследвания на качеството на храните в другите страни членки. 

За въвеждане на спомагателни ограничения против двойния стандарт на храните се разгласи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

" Не може да има консуматори второ качество в Европа - някои да получават хранителни артикули с по-лошо качество, макар че опаковката на стоката не го показва. Европейското право не го позволява, по тази причина на националните органи ще бъдат дадени повече пълномощия за преустановяването на сходни практики ", съобщи Юнкер в речта си за положението на Съюза. 

Тогава той предложи на локалните органи да бъдат дадени повече пълномощия, с цел да не се позволява разлика в качеството на храните. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР