Европа остава в епицентъра на глобалното избухване на маймунска шарка,

...
Европа остава в епицентъра на глобалното избухване на маймунска шарка,
Коментари Харесай

СЗО: Европа е в епицентъра на огнището на маймунска шарка

Европа остава в епицентъра на световното експлоадиране на маймунска шарка , заяви европейският районен офис на Световната здравна организация в сряда, оповестява " Евронюз ".

Има 25 страни в района, които са докладвали за повече от 1500 случая - 85% от общия брой, споделиха те.

" Мащабът на това огнище съставлява действителен риск ; колкото по-дълго циркулира вирусът, толкоз повече ще разшири обсега си и толкоз по-силно ще се укрепи заболяването в неендемичните страни ", сподели районният шеф за Европа Ханс Клуге.

Той прикани пациентите със съмнителни или доказани случаи да бъдат изолирани , до момента в който признаците им не бъдат открити.

По-голямата част от пациентите с маймунска шарка са били измежду мъже, които вършат секс с мъже, като доста пациенти - въпреки и не всички - оповестяват за голям брой полови сътрудници , добави той.
 Европейски Съюз купува 110 000 ваксини против маймунска шарка
Европейски Съюз купува 110 000 ваксини против маймунска шарка

Доставката им ще стартира от края на юни

Клуге прикани против стигматизирането на избрани популации , заявявайки, че вирусът не е " завързан към никоя съответна група ".

Той също по този начин акцентира, че има " лимитирани количества ваксини и антивирусни средства за маймунска шарка и лимитирани данни за използването им ".

" Масовата имунизация не се предлага или е нужна сега ", сподели Клуге, като прикани страните да не употребяват метода " първо аз ".

" Умолявам държавните управления да се оправят с маймунската шарка, без да повтарят грешките на пандемията - и да запазят справедливостта в основата на всичко, което вършим ".

Това пристигна ден откакто Европейският съюз разгласи, че ще закупи 110 000 дози от ваксина против маймунска шарка.

Световната здравна организация назова световното огнище " извънредно и обезпокоително ". Те ще решат идната седмица дали да разгласят огнището за световна незабавна здравна обстановка.
 СЗО привиква Комитета за изключителни обстановки поради маймунската шарка
СЗО привиква Комитета за изключителни обстановки поради маймунската шарка

Това е най-високото равнище на предизвестие, издадено единствено за COVID-19 и полиомиелита
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР