Европа остава разединена по въпроса за зависимостта от руския газ,

...
Европа остава разединена по въпроса за зависимостта от руския газ,
Коментари Харесай

Напрежение на Евросъвета заради идеята за общ заем за покриване на скока на горивата


Европа остава разединена по въпроса за зависимостта от съветския газ, както и за възможни общи дейности в отговор на рекордните цени на горивата. Това е съществена тематика на Европейския съвет във френския град Версай.

Тази среща надали ще може да даде отговор по кое време Европа ще е самостоятелна от съветски енергийни доставки. Разединението идва и от обстоятелството, че едни страни членки ще са подготвени надалеч преди други.

Болезнената сега тематика за дейности на европейско равнище за покриване на вредите от рекордните цени на горивата ще провокира напрежение на срещата. Т. нар. спестовни страни изрично се опълчват на концепцията за общ европейски заем, сходен на тези за справяне с ковид.

„ Ние знаете, че работим по гръцката връзка, само че би трябвало да помислим и какво би станало, в случай че от Русия спрат газа. Аз нямам доверие, че ще се стигне до там, само че аз към този момент заявих, че България единственият метод да се оправи с подобен проблем е да спре експорта на ток в такава рискова обстановка. Хубавото е, че виждам схващане от европейските сътрудници, че единствено в такава рискова обстановка това би било допустимо “, разяснява българският министър председател Кирил Петков преди срещата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР