Европа очакваше Русия да преосмисли поведението си, да се изтегли

...
Европа очакваше Русия да преосмисли поведението си, да се изтегли
Коментари Харесай

Меглена Кунева: Русия не успя да раздели Европа

Европа очакваше Русия да премисли държанието си, да се изтегли от Украйна

" Геополитиката не е пространство, а на първо място е еднаквост. Европейската еднаквост това е в доста комплицирана обстановка през днешния ден. Затова доста мъчно минават някои решения на Европейския съюз. Ако всички страни стартират да страдат от решението на една, тогава това се трансформира във повсеместен проблем ", сподели Меглена Кунева, дипломат на Европейски Съюз пред Съвета на Европа, някогашен вицепремиер, основен договарящ и първи български еврокомисар, посетител в предаването " Това е България " на .

Проблемите с енергетиката и емигрантския проблем демонстрираха на процедура това по какъв начин рефлектират другите решения върху обособените страни, които решения същите тези страните от Европейски Съюз взимаха, стана ясно от думите на Меглена Кунева.

" Когато започнахме да взимаме общи решения, се видя, че имаме обща европейска еднаквост ".

По въпроса за единодействието на Европа по отношение на Русия и нападението над Украйна, Кунева сподели:  " Русия не съумя да раздели Европа и единодушието се прояви по доста безапелационен метод. Проявата на това единение е не просто да заклеймим войната и да се върнем на масата на договарянията, а просто че не можем да бъдем в една организация, заради друга ценностна система ".

" Съветът на Европа е единствената организация, която изключи Русия от редиците си. Не територията, не общото схващане за политика, а точно идентичността отбрани Съветът на Европа ", сподели Кунева.

Страните членки имат общи полезности и когато една страна не може на ценностна основа да извършва Устава, то тази страна не може да е член на този Съвет, стана ясно от думите на първия български еврокомисар.

" Русия от дълго време и постоянно не извършва решенията на съда. Най-яркият случай е с правата на Навални и неговото задържане. Тогава Съветът на Европа не изключи Русия, само че когато тя отвори война в Украйна, тогава Съветът не можеше да не я изключи ", сподели още Кунева и добави: " Това решение не беше елементарно. Ние го взимахме по времето на две доста мъчителни седмици, не заради другите оценки за това какво се случва с Украйна, а поради концепцията, че изключването е доста радикална мярка, тъй като в страна като Русия живеят и хора като Навални ".

" Европейски Съюз в доста случаи пробва всичко допустимо, преди да вземе съществено решение. Европа очакваше Русия да премисли държанието си, да се изтегли от Украйна, от Крим. Русия не направи нищо, а се опита да раздели Европа. Опитахме всичко допустимо, само че най-после взехме решението за изключването ѝ от Съвета на Европа единомислещо ", добави Кунева.

" Това беше доста грубо пробуждане, тъй като се видя, че Русия не премисли държанието си и не направи крачка към цивилизования свят. Русия не може да принадлежи към демократична, многостранна дипломация ", сподели още тя.

Меглена Кунева сподели философията, която е заложена в основата на намирането на мястото на българската еднаквост в света на огромната политика и в Европа, цитирайки Хавиер Солана: " Ако ние се движим с по-бавна скорост, в сравнение с светът се движи, това значи, че изоставаме ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР