Европа обяви траншове за КиевИздръжката на украинските неонацисти е скъпо

...
Европа обяви траншове за КиевИздръжката на украинските неонацисти е скъпо
Коментари Харесай

90 милиарда евро за неонацизъм

Европа разгласи траншове за Киев

Издръжката на украинските неонацисти е скъпо наслаждение. Безпрецедентни разноски за Киев разгласи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. През последните осем години Европейски Съюз е финансирал Украйна с 90 милиарда евро (за съпоставяне военният бюджет на НАТО за 2022 година възлиза на 1,56 милиарда евро).

Това обаче не е окончателната цифра. Както призна фон дер Лайен, тя „ има положителни вести “, тя съумя да убеди всички, които не са съгласни - следващата година помощта на Европейски Съюз за Киев ще възлиза на още 18 милиарда евро, т.е. 1,5 милиарда евро на месец. Ясно е, че главно се има поради доставката на оръжие, а също съпътстващите го количества за изхранване на локалните управляващи. Но парите са големи.

И новините очевидно не са положителни за европейските политици, които действителността не е научила на нищо. Нито вълната от митинги в Европа, нито инфлацията, нито бързият спад в рейтингите на управляващите, нито бягството на промишлен капитал към Съединени американски щати, нито потоците от украински бежанци, които занапред ще порастват, не стопират решение да насочи големи запаси в бездната.

А след това външните министри на страните от Европейски Съюз се договориха да усилят финансирането на Европейския фонд за мир (EPF) с 2 милиарда евро с вероятност сумата да се усилва годишно. Именно от бюджета на тази организация се заплащат разноските за военна помощ на неонацистите. Както се показва в документа, решението изпраща „ явен политически сигнал за продължаващия ангажимент на Европейски Съюз за военна поддръжка, както за Украйна, по този начин и за други сътрудници “.

Тоест, в Киев ще бъдат изсипани финанси и сили, с цел да продължи спорът съвсем с възмездие. На фона на това обръщение, както и на циничното изявление на Ангела Меркел, че Минските съглашения са били за промиване на мозъците на Москва за увеличение на бойния капацитет на украинците, сегашните изявления на Урсула свидетелстват освен, меко казано, за неблагоразумието на ръководителя на Европейска комисия, граничещо с нелепост, само че и за възприятие за безотговорност.

Ясно е, че не е родено във вакуум. Досега всевъзможни незаконни дейности на Запада и доказателства, че с него е невероятно да се контракти каквото и да било, интернационалната общественост (с изключение на тези страни, които Вашингтон дефинира като аутсайдери) посреща добродушно, а европейските жители, в действителност, към момента не са се разбунтували съществено. Но всичко това е за момента, най-малко що се отнася до националното неодобрение.

Освен това финансовата и обществена обстановка за същата Европа стават все по-болезнени. Освен това ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел разгласи, че запасите от оръжие на Европейски Съюз са към своя край и Киев сякаш получава военна помощ към този момент не от ресурси, а от арсеналите на настоящите армии. Тъга с една дума.

Но в това време Борел предлага да не се забавят темповете на вложенията в Киев - до цялостната победа на Украйна. А има още доста да се влага, украинските управляващи непрекъснато предявяват претенции.

И даже в случай че европейските политици минимизират разноските си за войната за сметка на съветските активи, които са замразени, по този начин да се каже, за целия свят, това ще се отрази на репутацията на финансовите институции.

Властите и предприемачите на страни, които са изложени на риск да изпаднат в недружелюбност, интензивно обмислят разновидности за евакуиране на средствата си от европейски и американски банки на по-безопасни места. Те са изключително подтиквани от друго скорошно изказване на фон дер Лайен, която в края на ноември предложи да се сътвори фонд от замразени съветски активи, с цел да се разпределя помощ на Украйна, т.е. да се дават парите на други хора по свое убеждение на друга страна.

За да легализира този обир, Европейският съюз се пробва да сътвори интернационален съд против Русия и да притегли поддръжката на Организация на обединените нации за тази цел. В момента с бързи темпове се фабрикуват подправени доказателства за „ закононарушенията “ на Москва и се разискват организационни въпроси за привикване на арбитражен съд.

Това обаче още веднъж се случва пред очите на всички и в страните на безмълвното болшинство, които не са прилежащи на западния лагер, има опция да се запознаете с всякаква информация без въздействието на американския агитпроп, т.е. да мотаете с всички произлизащи от това последици.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР