Европа не върви по пътя към целите си за енергиен

...
Европа не върви по пътя към целите си за енергиен
Коментари Харесай

Разхищаване на възобновяеми източници: Къде е Европа в надпреварата за преход към чиста енергия?

Европа не върви по пътя към задачите си за енергиен преход, само че е в добра позиция да успее да ги реализира, сподели френската мултинационална група за енергиен мениджмънт Schneider Electric пред Euronews Business.

Европа към момента не е на път с задачите си за енергиен преход, само че е в най-хубава позиция да успее да ги реализира, съгласно френската мултинационална компания за енергиен мениджмънт Schneider Electric.

За да може Европа да реализира климатична индиферентност до 2050 година, тя би трябвало да реализира своя енергиен преход посредством увеличение на приноса си на възобновими енергийни източници и последователно унищожаване на изкопаемите горива.

Но силата рецесията, последвала нашествието на Русия в Украйна през 2022 година, докара до спад в достиженията на континента и по-високи излъчвания.

В диалог с Euronews Business на неотдавнашната среща на върха за нововъведенията на компанията в Париж, изпълнителният вицепрезидент на Power Systems, Фредерик Годемел, сподели, че един...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР