Европа не само ни чува, тя ни вижда и ни

...
Европа не само ни чува, тя ни вижда и ни
Коментари Харесай

Европа вижда, че в България има авторитарна и криминална власт, обяви Йончева

Европа освен ни чува, тя ни вижда и ни споделя, че в България има властническа и престъпна власт. Казва ни, че в страната няма разделяне на управляващите, а прокуратурата е подвластна. Казва ни, че най-вероятно няма да ни одобряват в Шенген и това не е изненада ".

Това съобщи през днешния ден лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " за евроизборите Елена Йончева пред публицисти в Чирпан. Днес се състоя първата обществена демонстрация на журналиста и народен представител от левицата след формалното начало на предизборната акция.

Изказването на Йончева беше във връзка изразена през вчерашния ден позиция от еврокомисаря по правораздаването Вера Йоурова. Тя сподели, че в Хърватия, Словакия, Бъргария и Полша хората имат подозрения за независимостта на националната правосъдна система и до момента в който това е по този начин мониторингът върху правосъдните промени в тях няма по какъв начин да отпадне.

Йончева напомни, че в отчета на Европейската комисия от февруари се споделя, че 2/3 от корупционните покупко-продажби, свързани с видни политически персони в България, не се проверяват. " Корупцията е една от аргументите за бедността в България и продължаването на мониторинговите отчети значи, че властта у нас не се оправя. Това е присъда за тази власт ", сподели претендентът за евродепутат.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (275)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР