Европа не е подготвена за война с Русия или за

...
Европа не е подготвена за война с Русия или за
Коментари Харесай

Шефът на Airbus: Европа не е подготвена за рисковете от Русия и нов мандат на Тръмп

Европа не е готова за война с Русия или за риска Доналд Тръмп да изтегли Съединени американски щати от НАТО, в случай че стане президент. Европа би трябвало да усили разноските си за отбранително съоръжение, сподели шефът на Airbus. Гийом Фори, основен изпълнителен шеф на най-голямата аерокосмическа и отбранителна компания в Европа, изяснява, че това е " определящ миг " за отбранителната промишленост на континента, откакто нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година докара до война до границите на Западна Европа, декларира той пред.

Европейските народи са разчитали прекалено много на Съединени американски щати за тяхната сигурност и съоръжение и са станали „ безкритични “ в основни области на защитата, сподели той. Той прикани Европа и Обединеното кралство да „ обединят напъните си “ и да слеят конкурентните си стратегии за изтребители.

Думите на  Фори, чиято компания създава военно съоръжение, вариращо от изтребители Eurofighter Typhoon до хеликоптери и построява половината от комерсиалните самолети в света, идва на фона на възходящите закани от Владимир Путин, написа изданието. Руският президент неотдавна сподели на страните от НАТО, че рискуват да предизвикат нуклеарна война, в случай че изпратят войски да се бият в Украйна, в директен отговор на френския Еманюел Макрон, който отвори вратата към сходна вероятността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР