Европа може да се сдобие с нов Афганистан на своя

...
Европа може да се сдобие с нов Афганистан на своя
Коментари Харесай

Джефри Сакс: Ако Европа не започне преговори за Украйна, ще получи нов Афганистан

Европа може да се снабди с " нов Афганистан " на своя територия в лицето на Украйна, в случай че не промени сегашната си позиция във връзка с Русия и не се върне на масата на договарянията. Това съобщи американският икономист Джефри Сакс в изявление за португалския ефирен канал, оповестява ТАСС.

Световноизвестният икономист добави, че европейските страни може да пострадат от личните си дейности.

" Европа беше първенец в дипломацията, само че в този момент тя възприема само американската линия: " ние сме длъжни да победим /президента на РФ Владимир Путин/! Ние не водим договаряния " И по този начин нататък. Такъв метод е доста рисков за Европейски Съюз ", разяснява Сакс.

Сакс счита поздобна политика по отношение на Русия за основната неточност. Според него би било допустимо да се позволи спорът, в случай че Съединени американски щати и Европа водеха договаряния, а Брюксел не следваше американския дневен ред и действаше по свое убеждение. Само че днешните дейности на управляващите на Европейски Съюз на първо място ще доведат до това, че Украйна ще бъде разрушена, смята Сакс.

" Преди началото на спора споделих, че в случай че Съединени американски щати не престават в този дух, Украйна ще се трансформира в идващия Афганистан. Понеже ние толкоз обичахме Афганистан, че го разрушихме. Това е американският жанр ", разкритикува американският икономист Джефри Сакс, който тъкмо през днешния ден навършва 68 година

Роденият в Детройт Джефри Сакс е измежду най-младите професори по стопанска система в историята на Харвард, учител в Колумбийския университет и някогашен шеф на неговия Институт за Земята. Той закупи известност през 90-те години като консултант на държавните управления в Източна Европа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР