Европа може да се сблъска с недостиг на гориво това

...
Европа може да се сблъска с недостиг на гориво това
Коментари Харесай

Поредната лоша новина за горивата покрай сезона на отпуските

Европа може да се сблъска с дефицит на гориво това лято заради свитите пазари на нефт, сподели ръководителят на Международната енергийна организация Фатих Бирол пред немския вестник " Шпигел ", представен от Ройтерс.

" Когато в Европа и Съединени американски щати стартира главният сезон на отпуските, търсенето на гориво ще се увеличи. Тогава бихме могли да се сблъскаме с дефицит: да вземем за пример на дизелово гориво, бензин или керосин, изключително в Европа ", сподели Бирол.

Той също по този начин предизвести, че актуалната енергийна рецесия е " доста по-голяма " от петролните шокове през 70-те години на предишния век и че ще продължи по-дълго, съгласно отчета.

" Тогава ставаше дума единствено за нефт ", сподели Бирол пред " Шпигел ". " Сега имаме петролна рецесия, газова рецесия и рецесия с електрическата енергия по едно и също време.

Нахлуването на Русия в Украйна пренастрои международния петролен пазар, като африканските снабдители се намесиха, с цел да отговорят на европейското търсене, а Москва, ужилена от западните наказания, от ден на ден употребява рискови прехвърляния от транспортен съд до транспортен съд, с цел да достави суровия си нефт в Азия, заключи Ройтерс.

Санкциите, наложени на Москва след началото на спора в Украйна през февруари, в това число възбрана за импорт на нефт от Съединени американски щати, накараха Русия да се обърне от Европа, където нейният недопечен нефт се заобикаля, към клиенти в Индия и Китай, които взимат товарите с огромна отстъпка, съгласно данни от промишлеността и търговци.

Руският експорт се върна към равнищата преди нашествието през април, съгласно данни на основаната в Париж Международна енергийна организация и цените на петрола се стабилизираха към 110 $, откакто доближиха 14-годишен връх над 139 $ за барел през март.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР