Европа може да се окаже изправена пред още един изгубен

...
Европа може да се окаже изправена пред още един изгубен
Коментари Харесай

Morgan Stanley: Европа е на прага на втори провален летен сезон

Европа може да се окаже изправена пред още един загубен летен сезон на фона на възходящия брой на инфектираните с COVID-19 и относително бавната имунизация. Това предвижда американската банка Morgan Stanley, представена от Ройтерс.

Според финансовата институция най-тежък удар могат да понесат стопанските системи на Италия, Испания, Португалия и Гърция.

„ Високият брой на случаите на COVID-19 и бавната имунизация могат да доведат до късно отваряне на курортите, поставяйки под заплаха втори следващ летен сезон – нещо, което може да изостри в допълнение разделянето сред северните и южните страни и може да провокира по-нататъшно намаляване на паричната политика “, означават от банката

„ Миналата година, когато нямаше ваксини, Европа съумя да избави част от летния сезон посредством въвеждането на избрани ограничавания, а и благодарение на сезонната динамичност на времето, която спомгона за намалване на разпространяването на болестта по отношение на пролетта “, прибавят от Morgan Stanley.

От банката обаче разясняват, че гледат скептично на опцията това да се случи и през тази година, имайки поради появяването на нови по-заразни и рискови разновидности на корорнавируса, които форсираха разпространяването му в страни като Франция и Италия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР