Европа може да очаква пет милиона бежанци, ако руското нахлуване

...
Европа може да очаква пет милиона бежанци, ако руското нахлуване
Коментари Харесай

Борел: Европа може да очаква 5 млн. бежанци от Украйна

" Европа може да чака пет милиона бежанци, в случай че съветското навлизане в Украйна и бомбардировките на градове продължат ". Това сподели ръководителят на дипломацията на Европейския съюз Жозеп Борел в южния френски град Монпелие, съобщи Франс прес.

" Ако бомбардировките продължат, в случай че продължи безразборното бомбардиране на градове, може да се чакат пет милиона бежанци ", съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и политиката на сигурност на среща на европейските външни министри и министрите на развиването.

" През последните дни Организация на обединените нации към този момент заяви, че четири милиона души може да изискат да изоставен Украйна, в случай че войната продължи. Над 1,7 милиона души към този момент са избягали от началото на съветската инвазия на 24 февруари, излиза наяве от днешни данни на Организация на обединените нации. В този случай би трябвало да се подготвим да приемем пет милиона души ", акцентира Борел, като сподели, че е нужно доста финансово изпитание за справяне с тази обстановка.

На 1 март председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде обещание да отдели най-малко 500 милиона евро от бюджета на Европейски Съюз за филантропична помощ след съветското навлизане в Украйна.

Борел посочи, че първият транш от 100 милиона евро е деблокиран за Украйна и Молдова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР