Европа може да бъде близо до нас и да помага,

...
Европа може да бъде близо до нас и да помага,
Коментари Харесай

Деница Златева: Европа може да помага, но при ясно спазване на правилата*

" Европа може да бъде покрай нас и да оказва помощ, само че при ясно съблюдаване на разпоредбите и премахване на порочните корупционни практики ". Това сподели претендентът за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " и номер 7 в алената евролиста Деница Златева на среща с поданици на град Сунгурларе.
Златева разяснява, че значима ще бъде ролята на Европейската прокуратура, само че по думите ѝ, тя сама не може да замести ефикасните контролни механизми в България и ролята на проверяващите органи, с цел да има осъдени при злоупотреби с еврофондове.
Деница Златева се срещна с жителите на Сунгурларе на едно алегорично място - къща за посетители, издигната с евросредства. " За разлика от други къщи за посетители, тази през цялото време приема туристи и посетители и поддържа локалната стопанска система. За страдание, вторият стадий от плана не е приключен с европейско финансиране, заради спряната мярка по ПРСР, само че притежателите го осъществят сами ", изясни тя. Кандидатът за евродепутат съобщи, че поради корупцията по високите етажи страдат дребните бизнесмени, които желаят да се развиват и в градове като Сунгурларе.
Жителите на града още веднъж сложиха въпроси за поддръжка на дребните фермери и земеделските кооперации, за изчезналата държавна политика и тактика за развиване на земеделието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР