Европа има възможност да се освободи от енергийната си зависимост

...
Европа има възможност да се освободи от енергийната си зависимост
Коментари Харесай

Блинкен: Европа може да се освободи от енергийната зависимост от Русия

Европа има опция да се освободи от енергийната си взаимозависимост от Русия, която и без друго съществено понижи доставките на газ. Това заяви през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Налице е голяма опция да се отървем един път вечно от тази взаимозависимост от Москва, да се отървем от тази власт, която Русия упражнява над Европа, употребявайки енергетиката като оръжие ", сподели Антъни Блинкен пред медии, преди да отлети от Полша за Брюксел, откакто през вчерашния ден посети Киев.

В края на предходната седмица Русия спря доставките по стратегическия газопровод  " Северен поток 1 " с изказванието, че наложените след началото на съветската инвазия в Украйна западни наказания попречват поддръжката на последната работеща турбина. Операторът на турбината  " Сименс Енерджи " отхвърли изказванията на Кремъл. Поначало в случай че има проблеми със " Северен поток 1 ", Русия може да усили доставките на природен газ по останалите тръбопроводи към Европа, само че фактът, че не го прави, разкрива, че хипотетичната техническа нередовност е просто мотив, с цел да бъде засилен натискът върху страните от Стария континент.

До този миг Русия се възползва от скока в цените на електрическата енергия, с цел да изпълни хазната си макар мощно намаления експорт на нефт и газ, отбелязва Агенция Франс Прес.

Американският държавен секретар ще упорства при днешното си посещаване в щаб квартирата на НАТО за " единение " сред страните членки на организацията, с цел да " се подсигурява че алиансът ще бъде допустимо най-силен, с цел да възпре, каквато и да е нова експанзия от страна на Русия ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР