Европа има сериозен проблем с автомобилния сектор, но не защото

...
Европа има сериозен проблем с автомобилния сектор, но не защото
Коментари Харесай

Сериозният проблем на Европа с манията по автомобилите

Европа има сериозен проблем с автомобилния бранш, само че не тъй като създава огромно замърсяване, а тъй като политиците са решили, че това е изкупителната жертва за всички съществени неточности в европейската политика. Решението за стопанската система, замърсяването в градовете, изменението на климата постоянно включва ограничение на колите. Когато има проблем, постоянно има димна завеса с в допълнение ограничение на излъчванията. Досега за 2030 година беше планувано понижаване с 37,5% спрямо цифрите за 2021 година, само че защото данните демонстрират, че тази граница няма да бъде спазена, вместо да се пробва да реши аргументите, ограничаването се усилва до 55% понижение на излъчванията, написа в коментар за испанското издание  Карлос Кансела.

Според него, един от ключовете за неприятното ръководство в Европа е напрежението сред другите европейски организации, които са не по-малко от осем - Европейският парламент, Европейската комисия, Европейският съвет и Съветът на Европейския съюз, в допълнение към Съда на Европейски Съюз, Европейската централна банка, Европейската счете палата и Европейската работа за външна активност. Всички те би трябвало да кажат, че вършат нещата, тъй като другояче защо са? Що се отнася до колите, незабавно щом Парламентът, Комисията или препоръките дават своето мнение, разискват и одобряват законодателство за автомобила.

Но в последна сметка всичко се случва за понижаване на излъчванията от коли, защото европейските жители купуват доста електрически коли, до момента в който за тях единствената им цел е да защитят работните си места. Но те не се забъркват с други промишлености, котли в домовете, авиацията или корабоплаването.

Европа е изправена пред сериозен проблем и това е, че 15% от заетостта в Европейския съюз зависи директно или индиректно от автомобилния бранш, на който другите институции със седалище в Брюксел са решили да усложнят живота. Brexit ще сътвори доста проблеми по всевъзможен метод както за Европа, по този начин и за Обединеното кралство.

Но що се отнася до автомобилния бранш и съгласно изследване, извършено от Европейската асоциация на автомобилните производители
(ACEA), в случай че не бъде реализирано съглашение с Brexit, загубите за фирмите в Обединеното кралство могат да надвишат 52,8 милиарда евро, и 57,7 милиарда евро на европейските производители. Всичко това вследствие на загуба от 3 милиона автомобила, създадени през идващите пет години заради нарастването на цените за коли с 10%. Една цифра, добавена към 3,6 милиона транспортни средства, които към този момент са изгубени тази година поради пандемията.

Политиците в Брюксел обаче не вършат безусловно нищо, с цел да реализиран съглашение за понижаване на тези загуби. За Брюксел наподобява единственият проблем е намаляването на излъчванията от коли. Останалото няма значение. Това, че самолетите замърсяват доста, добре, само че Европа зависи от ден на ден и повече от туризма. Европейските политици си пълнят устата с концепцията „ би трябвало да реиндустриализираме Европа “, само че мощна промишленост като автомобилната, която влага повече от 60 милиарда евро в проучвания, развиване и нововъведения всяка година, я убива всеки ден.

Те си показват за миг, че на производителите на котли за къщи ще бъдат наложени огромни санкции, в случай че клиентите не купуват да вземем за пример електрически котли. Е, и с колите това вършат. Производителите не са принудени да имат необятна гама от електрически, хибридни, на природен газ или на водород, както би било рационално. Те ги принуждават да подсигуряват, че колите, които купуват жителите, дават отговор на минимални излъчвания. И единственият метод да го направят е с електрически, хибридни или водородни коли. Но няма нито една точка, отворена за обществеността за презареждане с водород в Испания, да вземем за пример.

След като данните са затворени към 30 август, в Испания за цялата година на частни лица са продадени 1100 електрически автомобила. За същия интервал от време бизнес каналът е продал още 6600 броя от този вид. С други думи, пазарът на електрически коли е повишен от тези, закупени от електрическите компании за техните автопаркове и тези на дилърите и производителите, с цел да реализиран съблюдаване на ограничаването на излъчванията от 95 г/км през 2020 година

Това е огромна неточност. Това, което би трябвало да извършите, е да приложите всички нужни ограничения, с цел да улесните клиентите свободно да решат да си купят електрическа кола. Това, което не може да се направи, е да се глобят производителите, защото жителите към момента не виждат опция да имат електрическа кола. Това прави Брюксел и всеки ден стяга въжето към врата на производителите. В резултат на това Infiniti напусна Европа, а Mitsubishi скоро ще го направи. Освен това Nissan и Honda ще спрат да създават коли в Европа.

Причините, заради които жителите не купуват електрическа кола, са главно неналичието на инфраструктура, по-високата цена на електрическата кола и рестриктивните мерки, подбудени от лимитираната автономност, която към момента оферират колите. Това, което би трябвало да бъде решено, е това, а не санкцията на производителите, тъй като най-малко в това те не са отговорни.

Европа има сериозен проблем, сходен на този на Испания, само че умножен. В Испания имаме централно държавно управление и 17 общности, които ползват лични ограничения. Най-добрият образец е Планът за пренасяне, който сякаш към този момент е в ход, само че към момента има шест общности, които не са го приложили, макар че срокът за неговото използване към този момент е постановен. 20% от бюджета е изгубен, в случай че не се направи мораториум.

В Европа има 27 страни и всяка от тях има свои лични хрумвания във връзка с изменението на климата, налозите, автомобилния бранш, авиацията или подвижността... Ако прибавим към това, че отпред на Европейски Съюз има осем разнообразни органа с хиляди чиновници, решаващи всеки да пази своите ползи, резултатът е безреден.

Източник: Карлос Кансела за

Превод и редакция: Нели Тодорова

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР