Европа има повече газ, отколкото може да използва. Причината -

...
Европа има повече газ, отколкото може да използва. Причината -
Коментари Харесай

Ново 20: Европа се пренаситила с газ

Европа има повече газ, в сравнение с може да употребява. Причината - страните, в търсене на опция на русия газ, се втурнаха да внася полутечен природен газ от цялостен ​​свят, с цел да запълнят хранилищата си, съобщи Блумбърг.

Сега композиция от извънредно топло време и сполучливо наддаване за товари значи, че оборудванията са съвсем цялостни, преди европейците даже да са нараснали термостатите. Цените на газа също са спаднали внезапно и са по-малко от една трета от летния си пик.

Рязко захлаждане обаче бързо ще накара Европа да посегне към запасите си.

Правителствата също са на ръба по отношение на опасността от повече саботажи на енергийни активи, които биха могли да извърнат пазара. Но в края на октомври континентът е в по-добра форма, в сравнение с политиците смееха да се надяват.

" Пренасищането с газ в Европа се чака да продължи най-малко до декември. Малко евентуално е Европа да стане очевидец на дълготрайно студено време през ноември ",

сподели Джакомо Масато, водещ анализатор и старши метеоролог в италианската енергийна компания Illumia. 

Усилията на Европа да натрупа ресурси значат, че европейските складове са цялостни на 93,6%, а Германия е на 97,5%, съгласно Gas Infrastructure Europe. Въпреки че това обезпечава известно улеснение на пазара, в Германия е задоволително единствено да отговори на търсенето за два месеца по-студено време, тъй че Европа ще би трябвало да продължи да притегля товари от LNG.

Засега корабите не престават да идват. Повече остават по-дълго в положение на по този начин нареченото " плаващо вместилище "

в очакване на по-високи цени и на фона на стеснен потенциал за приемане на горивото, съгласно корабните брокери Fearnleys A/S.

" Когато температурите стартират да падат и складовете да се изпразват, пазарната действителност на несъответствието сред предлагането и търсенето ще значи по-високи цени, което ще докара до спомагателен инфлационен напън ", сподели Катя Яфимава, старши теоретичен помощник в Оксфордския институт за енергийни проучвания. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР