Европа има нужда от Вас и Вашето правителство, Балканите имат

...
Европа има нужда от Вас и Вашето правителство, Балканите имат
Коментари Харесай

Приключи разговорът между Щайнмайер и Борисов! Ето какво си казаха

Европа има потребност от Вас и Вашето държавно управление, Балканите имат потребност от Вас, България има потребност от Вас. С тези думи президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер се обърна към министър-председателя Бойко Борисов по време на срещата им в Берлин.

Щайнмайер поздрави премиера Борисов за третия му мандат отпред на изпълнителната власт в страната и му пожела триумф в виновната му работа през идващите четири години. Двамата се съгласиха, че от съвместен интерес е да продължат да се развиват и задълбочават взаимоотношенията сред България и Германия.

„ Високо ценим отличните и другарски връзки с Германия “, посочи министър председателят Бойко Борисов. По думите му интензивният двустранен политически разговор е явен сигнал за волята и на двете страни да укрепват партньорството си по въпросите от съвместен интерес. Българският министър-председател добави, че страната ни ще продължи да разчита на немския опит и скъпа поддръжка в предпочитани за България области. Той даде за образец значими тематики като подготовката на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, сигурността и защитата на границите, вложенията и дуалното обучение.


Премиерът Борисов благодари за разбирането и солидарната поддръжка, която България получава от Германия в границите на партньорството в Европейски Съюз и в НАТО. Той особено подчертава върху напъните на страната ни за влизането в чакалнята на еврозоната и за присъединението ни към Шенген. „ Убеден съм, че положителните връзки сред България и Германия, в духа на обичайното другарство и споделените европейски полезности, способстват за реализирането на общата цел - създаване на мощна, постоянна, просперираща и обединена Европа, която да отговори на упованията на жителите и сполучливо да се оправи с провокациите “, сподели още министър-председателят.



Президентът Щайнмайер одобри българския министър председател в двореца „ Белвю “, който е една от най-известните здания в Германия, а паркът му се причислява към най-красивите градини. Дворецът подслонява и първия музей за модерно немско изкуство. От 1994 година „ Белвю “ е първото седалище на Федералния президент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР