Европа има нужда от силна Германия и е желателно бързо

...
Европа има нужда от силна Германия и е желателно бързо
Коментари Харесай

Меркел обеща бързо да състави правителство

" Европа има потребност от мощна Германия и е желателно бързо да се образува държавно управление ", съобщи немският канцлер Ангела Меркел, представена от Ройтерс.

На конгреса на ХДС през днешния ден тя добави, че е подготвена да беседва със социалдемократите, само че единствено въз основата на съвместен почит, предава Българска телеграфна агенция.

Междувременно стана ясно, че жителите на Германия са разграничени в мненията си дали Ангела Меркел би трябвало да остане канцлер, в случай че в страната се състоят нови избори за Бундестаг. Това сочат резултатите от изследване на социологическата организация " YoyGov ", оповестено през днешния ден, съобщи ТАСС.

Около 40 на 100 от респондентите желаят Меркел да остане отпред на държавното управление, а 41 % са срещу. Относно водача на социалдемократите Мартин Шулц едвам 23 на 100 от запитаните считат, че той би трябвало още веднъж да се кандидатира за канцлер при нови избори, а 56 % са на противоположното мнение.

Анкетата измежду към хиляда гласоподаватели открива, че 65 на 100 от тях не виждат проблем в произвеждането на нови избори, ако не може да бъде формирано съдружно държавно управление, при което 59 % от хората заявяват, че биха дали своят вот за същата партия, която са подкрепили във вота на 24 септември, а едвам 8 % биха трансформирали избора си. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР