Европа е застрашена от агресията на един безумен диктатор. Това

...
Европа е застрашена от агресията на един безумен диктатор. Това
Коментари Харесай

Проф. Неделчев: Европа е застрашена от агресията на един безумен диктатор

Европа е застрашена от експанзията на един безразсъден деспот. Това сподели за обзорното предаване " Това е България “ на Радио " Фокус проф. Михаил Неделчев, ръководител на Сдружението на български писатели и почетен професор на Нов български университет.

" Времето, в което живеем, е трагично. Самият факт, че сега се води война напълно покрай нас, персонално мен извънредно ме вълнува тази война. Изключително с огромно съпричастие се отнасям към братския украински народ. В момента аз изпитвам чувството за застрашена Европа. Вълнува ме, че през 2022 година преживяхме същото чувство за застрашена Европа – застрашена от безумната експанзия на един безразсъден деспот. Най-драматичното за мен е, че част от българското население в действителност не знае за каква експанзия става въпрос и поддържа Путин и тези лишени от църковна свяст апели на съветската православна черква. Тя се компрометира напълно “, счита той.

По думите му в българското общество дремят мрачни сили – пресиленото путинофилие, което се изповядва от интелектуалци и най-различни хора. Неделчев се надява, че с победния ход на войната за украинците ще се обърне това въодушевление, тъй като тази морална поддръжка е нещо, което унищожава самата тъкан на българската национална общественост.

" Една от най-важните на същинския създател да отстоява евроатлантическата ориентировка на България, само че да го прави с художествени текстове, които носят значимо обръщение, не просто единствено с лозунги “, посочи той.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР