Европа е заплашена от сушаПрез изминалите 20 години над 526

...
Европа е заплашена от сушаПрез изминалите 20 години над 526
Коментари Харесай

Европа е заплашена от суша

Европа е застрашена от суша
През миналите 20 години над 526 хиляди души са станали жертва на естествените катаклизми, а вредите от тях доближават 3,5 трилиона $. Това демонстрира ранглиста на страните по света съгласно Индекса на световни климатични опасности /KRI/.

Природните произшествия през 2017 година са лишили живота на над 11,5 хиляди души и са нанесли вреди на сума над 375 милиарда $. Най-много са потърпевши от удара на стихиите Пуерто Рико, Хондурас и Мианмар. Т

[b]Циклони и порои в Германия[/b]

Германия през 2017 година пострада най-много от циклони, съпроводени от ураганни ветрове, през есента, а също по този начин от мощни и продължителни порои, които смениха дългия интервал на суша през лятото. Стихията лиши живота на 27 души, стопанската система понесе вреди за 3,6 милиарда $. В световната ранглиста Федералната република заема 37 място.

Русия, където за същия интервал са регистрирани 29 жертви и вреди за 572 милиона $, е изпреварила Германия единствено с три места и е на 34 позиция.

[b]Суша заплашва Европа[/b]

„ Рекордната суша е извънредно високите температури през тази година, както се чака, могат да доведат до това, че в идващия показател на европейските страни ще им бъде отредено още по-голямо внимание “, съобщи основният съставител на KRI Дейвид Екщайн.

Индексът KRI демонстрира доколко обособените страни са потърпевши от рисковите естествени събитие, като урагани и горещини, а също по този начин наводнения и други естествени произшествия.

Анализаторите регистрират както броят на жертвите, по този начин и икономическите вреди вследствие на сходни феномени. За основа на проучването е взета приетата в целия свят база данни NatCatService, основана от немската компания „ Мюних Ре “ – един от водачите на международния осигурителен пазар. /ДВ и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР