Европа е във война, войната дойде обратно на нашия континент.

...
Европа е във война, войната дойде обратно на нашия континент.
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Не накланяме глава, взимаме решения в интерес на България

Европа е във война, войната пристигна назад на нашия континент.

Правителството ни попадна в „ съвършената стихия “, само че всички тези рецесии са измерения на една добре планувана тактика, правена с години “, съобщи в изявлението си министър председателят Кирил Петков в границите на Годишната среща на бизнеса с държавното управление, проведена от „ Капитал “. Премиерът акцентира, че макар актуалните рецесии, страната ни не накланя глава, а държавното управление взима верните решения в името на националния интерес.

„ България има личен глас и ние сме част от НАТО и Европейски Съюз. Подкрепихме глобите против Русия, отблъскваме хибридните офанзиви. Помагаме на бягащите от войната. Градим от нулата неработещи или изчезнали структури за реакция при голяма бежанска вълна “, означи още министър-председателят. Петков бе безапелационен, че страната е подсигурила и хляба на българските жители.

„ Режимът на Путин не е Русия и тази братоубийствена война го сподели. Войната е опция за България да направи нов обзор върху вложенията в защитата и да запълни съществуващите дефицити, да реализира действителна и ускорена диверсификация на енергийните източници “, уточни Кирил Петков пред форума. По думите му през днешния ден имаме опция да се обединим, да кажем кои сме като българи и страната ни да не е на кръстопът, защото към този момент сме взели завоя и би трябвало да го отстояваме.

Министър-председателят добави, че битката против корупцията в България остава основен приоритет за кабинета, тъй като корупцията в това число е обвързвана с геополитиката. „ Няма да съм министър председателят, подал ръка на някой, крал милиарди от България с години. В момента тези хора имат един страж и той се споделя господин Гешев, само че техният проблем е, че сме в Европейския съюз и Европейската прокуратура ще бъде нашият инструмент да се освободим от тази битка на корупцията “, означи още министър председателят Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР