Европа е в икономическа война с Русия, заяви за предаването

...
Европа е в икономическа война с Русия, заяви за предаването
Коментари Харесай

Иван Кръстев: Войната показа, че има украинска нация, различна от руската, и нейн баща е Путин

Европа е в икономическа война с Русия, съобщи за предаването " Лице в лице " по БТВ политологът Иван Кръстев. И разясни, че от една страна са европейските наказания против Москва, а от друга - играта на Русия с доставките на газ.

 

" Русия военизира доставките на природен газ ", съобщи Иван Кръстев. И се пошегува, че турбините на " Северен поток " непрестанно се чупят и по този начин германия получава 20% от контрактувания с москва природен газ.

 

Това е нова ралност за Европа, заключи политологът. Според него е " политически неправилна " концепцията да не се издават изобщо визи на руснаци. Иван Кръстев уточни, че в Русия има доста хора, които стачкуват против войната в Украйна, макар опасността от 15 години затвор.

 

Иван Кръстев обърна внимание, че вследствие на съветската експанзия в Украйна са разрушени над 100 хиляди къщи, а една трета от жителите на страната не живеят в домовете си. Войната е породила бежанска вълна, която е най-голямата след 1945 година

 

" Трябва да сме подготвени за неща, които до неотдавна смятахме за невъзможни - първо, пандемията, а в този момент и войната в Европа ", уточни Иван Кръстев. Според него " би трябвало да се подготвим за дълга война ".

 

Политологът обърна внимание, че няколко мита са били развенчани в хода на войната. Украинците не са посрещнали руснаците като освободители. Русия е почнала войната, с цел да отдалечи НАТО от границите си, а е получила Финландия и Швеция в НАТО. Но и съветската стопанска система не е рухнала за три месеца след въвеждането на глобите.

 

Войната сподели, че има украинска нация, друга от съветската, и нейн " татко " значително е Владимир Путин. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР