“Европа е привлекателно място за бежанците.Има опасност, ако конфликтът се

...
“Европа е привлекателно място за бежанците.Има опасност, ако конфликтът се
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Европа е привлекателно място за бежанците

“Европа е привлекателно място за бежанците.Има заплаха, в случай че спорът се разрасне да има бежанска вълна. ”Това съобщи някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин в ефира на Българска национална телевизия.

 Газа разчита на Европа, с цел да действа добре

“Ако не са европейските средства към Газа там няма да има учебни заведения, няма да има и стратегия на Организация на обединените нации за изхранване ”

Той изясни, че линията Газа е стопански нестабилна и Европа е най-големият й донор на филантропична помощ.

Европа е привлекателно място за бежанците

“Службите за сигурност не са вездесъщи, не можем да чакаме от тях, че ще могат безусловно всичко да уловят. Това е един от огромните проблеми от възобновяването на спора от Близкия Изток. Той не е единствено сред Израел и палестинци, той има много по-широки измерения ”, добави още Калфин.

Европейският съвет заседава изключително

Ще бъде разисквана ситуацията в Израел и Газа.Очаква да бъдат набелязани краткосрочни и средносрочни решения, сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Това е и част от апела му към държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз.

Заседанието на Европейския съвет е довечера.

Изключително значимо е да се дефинира общоевропейска позиция за събитията, съгласно европейските контракти и полезности. Целта е да се начертае ясна посока за деяние поради комплицираната конюнктура, споделя Шарл Мишел.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР