Европа е най-доброто място за живеене, всички искат да отидат

...
Европа е най-доброто място за живеене, всички искат да отидат
Коментари Харесай

Борисов: Европа трябва да е твърда спрямо мигрантите

" Европа е най-хубавото място за живеене, всички желаят да отидат там и по тази причина би трябвало да се преценяват с нея. Европейските политици бързо би трябвало да застанат на твърда позиция по отношение на мигрантите. " Това съобщи министър председателят Борисов по време на обществена лекция на тематика " България, Балканите, Европа и светът ", която изнесе в УНСС през днешния ден. Според него " най-правилно е да държим миграционния напън отвън Европейския съюз ", по тази причина " съглашението с Турция за мигрантите е най-правилно. Европейски Съюз би трябвало да се загради извън с всички благоприятни условия, които имаме ние. "

В началото на словото си, той изрече съболезнования за починалите в произшествия през последните дни  и поздрави Григор Димитров за успеха му нощес на тенис  шампионата в Лондон.

Борисов показа и терзания от задълбочаващата се политическа рецесия в Германия в подтекста на неуспеха за сформиране на държавно управление, както и за връзките сред Европейски Съюз и Турция.  " В Европейски Съюз има съмнение към Турция, само че това е най-силната войска в южния фланг на НАТО, уточни министър председателят. Мирът и договарянията са най-хубавото средство за решение на проблемите. Имаме положителни връзки с Турция и по тази причина има дребен миграционен напън върху нашата южна граница. Длъжни сме да си проведем диалозите и Турция да е стратегически сътрудник и в Европейски Съюз, и в НАТО, въпреки и за участие в Европейски Съюз да не става дума. Длъжни сме да не се поддаваме на страсти, а да търсим  прагматични решения, съобщи Борисов.

За следващ път той прикани Европа да обърне внимание на Балканите.  " Преди години тематиката за Балканите не стоеше на дневен ред в Европейски Съюз, обаче към този момент има Брекзит и Балканите могат да заместят излизащата от Съюза Великобритания  с нейната природа и  население ", означи той. Ако Балканите не влязат в Европейски Съюз, това ще провокира напрежение в бъдеще и образуване на сфери на въздействие от други велики сили, предизвести Борисов. За тези шест месеца /колкото е българското председателство на Съвета на ЕС/ не може да се даде дата за влизане в Евросъюза на тези страни, само че може ясно да се каже на младежите в района каква е тяхната вероятност, с цел да не я напущат. Когато излязат младежите от една страна, остават единствено пенсионерите, няма кой да работи и стопанската система стопира, сподели Борисов. Той изрази вяра в близко бъдеще да падне цената на роуминга в страните от Балканите.

Борисов показа още, че е оптимист за влизането ни в " Чакалнята на Еврозоната ". Споредн него Шенген ще бъде модифициран и свободата за прекосяване на границите ще бъде преразгледана. Ние имаме положителни връзки с арабските страни, с Китай и Иран. Ако Русия съблюдава Минските съглашения, то глобите ще паднат и там, разяснява той. Ключовата дума е мир и към него би трябвало да се стремим всички, тъй като от войната по-лошо няма, сподели Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР