Европа е много повече от просто древна история, крале и

...
Европа е много повече от просто древна история, крале и
Коментари Харесай

Палачинки, баница, гулаш... Къде да хапнем от най-вкусните европейски храни

Европа е доста повече от просто антична история, крале и кралици, крепости и църкви.

Европа също е дом на някои от най-вкусните и забавни храни в света - само че какво да изберем и къде да го открием?

От foodpanda ни оферират къса разходка по пътя на европейската кулинария и вкусовите разлики в няколко страни.

Баница в България

Най-доброто от българската храна се крие в нейната баница - примес от яйца, българско сирене, тесто, изпечено на фурна. Сервира се като храна за закуска, може да се яде гореща или студена, само че е вкусна когато и да е на деня.

Баница със спанак (спаначена баница), мляко (млечна баница) или тиква (тиквеник/тиквеник) - всичко това е отличен избор, а в цяла България има доста специфични пекарни единствено за баница.

Палачинки в Чехия

Чехия евентуално е най-известна с огромното си многообразие от бири, само че страната също по този начин предлага някои вкусни храни.

Едно от наложителните ястия в Прага са палачинките. Тези десерти, сходни на креп, се пълнят с плодово сладко и се сервират на руло.

Къривурст в Германия

В Германия всичко е бързо! В Германия има стотици разновидности наденица, само че една от най-популярните версии за бързо хранене къривурст.

Наденицата се нарязва и се сервира с кетчуп и къри на прахуляк, поръсени от горната страна.

Пица в Италия

Малко са страните, добре известни с чудесната кухня като Италия. И до момента в който в италианската храна има повече от пица и тестени произведения, въпреки всичко би трябвало да опитате оригинала в Неапол.

Херинга в Холандия

Продължавайки листата на обичайна европейска храна, Холандия е известна със своята херинга. С неповторимия холандски развой на консервиране на херинга дребната сребриста риба се е трансформирала в знак на холандската храна.

Гулаш в Унгария

Сърдечните унгарци ядат гулаш от епохи. Обикновено е гъста яхния (или от време на време супа) с месо и зеленчуци, подправена с червен пипер. Най-добре се сервира в купа с самун и с бира.

Crème Catalan в Каталуня, Испания

В сходство с традицията, брюлето с ядки може да е доста френско, само че най-хубавото ядене с карамел идва от Каталуня.

Яхния в Ирландия

Може би това е фамозното ястие в мокро ирландско време. Традиционно приготвена от агнешко месо, тази яхния е най-хубавата в върховете на Гинес.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР