Европа е изправена пред най-голямата суша за последните поне 500

...
Европа е изправена пред най-голямата суша за последните поне 500
Коментари Харесай

Европа е в плен на небивала суша

Европа е изправена пред най-голямата суша за последните най-малко 500 години, твърди в най-новия си отчет Европейската обсерватория за сушите, предадоха организациите. За август се установи недостиг на влага в почвата в 47% от териториите на континента. Бедствието визира директно растителността в 17 на 100 от териториите. Засушаването води до понижение на производството на електрическа енергия и на речното мореплаване. Очакваният спад в добива на царевица и слънчоглед за 2022 година е надлежно 16 и 12 на 100. Очаква се сухите условия да се задържат в целия европейско-средиземноморски район до ноември.
Испанското държавно управление разгласи за " пагубна зона " териториите, наранени от огромните пожари това лято. Премиерът Педро Санчес прикани опозицията да поддържа препоръчаните от него законодателни промени. Пожарите от юни насам са над 120. Те доведоха до евакуацията на 27 500 поданици от домовете им, изпепелени бяха над 290 000 хектара горски площи. Правителството разгласи засегнатите територии за " пагубна зона " сходно на атлантическия остров Ла Палма след изригването на вулкана Кумбре Виеха. Мярката се отнася за 15 самостоятелни общности. Промените на кабинета плануват помощта на потърпевшите да се отпуска, преди да е приключила оценката на вредите, с цел да се даде опция на фермерите да стартират бързо още веднъж да обработват своите земи.
Във Франция доброволци извадиха към 11 тона мъртва риба от езеро в централната част на страната, което пресъхна заради мощната суша това лято, осведоми в. " Паризиен ". Експерти настояват, че евентуално заради по-ниското равнище на водата в близката река Лоара в езерото към този момент не е постъпвала прясна вода и това е довело до повишение на температурата и развиването на доста водорасли. В езерото съвсем не е имало О2 и рибата се е задушила. Доброволците съумяха да спасят дребен брой риби, които бяха пуснати в река Лоара, оповестява ДПА. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР